Kinderopvangcentrum Ardooie viert verjaardag met nieuw logo

(Foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

In de Ardooise gemeentelijke kinderopvang ‘t Filoetje was het feest. Het centrum bestaat 15 jaar en dit werd gevierd met een nieuw kleurrijk logo met een ‘vreemde vogel’, verwijzend naar het anders zijn van elk kind.

Al 15 jaar doet men in de voormalige gebouwen van de Broederschool aan buitenschoolse kinderopvang. Sommige van de oudste kinderen die in de beginjaren in ‘t Filoetje opgevangen werden, zijn nu in de leeftijd dat ook hun peuters hier terecht kunnen.

Koolskamp

‘t Filoetje staat open voor kinderen die school lopen in het kleuteronderwijs en de lagere scholen. Om in aanmerking te komen voor opvang moeten ze in Ardooie wonen of er school lopen of hun ouders moeten in Ardooie werken. Vijf jaar na de opening in Ardooie opende men ook in Koolskamp een afdeling van ‘t Filoetje in de gebouwen van de Klaverstraat, waar de vroegere gemeenteschool gevestigd was. Ook daar is de verjaardagstaart aanwezig, maar dan met tien kaarsjes én eveneens een vernieuwd logo.

In het opvangcentrum worden de kinderen begeleid door een professioneel team van kinderoppassers. Ilse Archie is er de coördinator. Twee begeleidsters zijn reeds van dag één actief en dit zijn Hilde Bossuyt en Katrien Vlamynck.

Hele evolutie

Hoeveel kinderen er in die vijftien jaar opvang in Ardooie en tien jaar Koolskamp de revue zijn gepasseerd is moeilijk te schatten. “Feit is dat er op vandaag zeshonderd kinderen zijn ingeschreven”, vertelt Ilse Archie. “Gelukkig komen ze niet allemaal op hetzelfde moment (lacht). Sommigen komen bijna dagelijks, anderen enkele malen per jaar.”

Ilse ziet ook een evolutie in de perceptie rond kinderopvang. “In de beginjaren werd buitenschoolse kinderopvang gezien als een noodzaak omdat de ouders gingen werken. Nu is dit voor velen een prettige activiteit en wordt kinderopvang ook gezien als een bezigheid waarbij de kinderen samen zijn met vriendjes, of omdat er iets leuks te beleven valt.”

In het Filoetje werken de begeleiders zeer regelmatig activiteiten uit, ook op verplaatsing.

Ter gelegenheid van deze dubbele verjaardag werd een nieuw logo ontworpen door Dennis Parmentier, een van de begeleiders die ook bekend is als DJ Dennis Carlier. “Het is een kleurrijk logo geworden dat verwijst naar de diversiteit in onze opvang. Er staat ook een vogeltje op, verwijzend naar het anders zijn van iedereen, vreemde vogels…”, besluit Ilse.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier