Kindergemeenteraad Oostkamp bekent kleur tegen pesten

24/01/18 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:07

Op de kindergemeenteraad van woensdag 24 januari gaven de kinderburgemeester Anna Gielis, de schepenen en de leden van de gemeenteraad en gesteund door de burgemeester, schepenen en raadsleden van Oostkamp een sterk signaal 'neen tegen pesten'.

Kindergemeenteraad Oostkamp bekent kleur tegen pesten

Ze droegen allemaal een polsbandje dat hen elke dag eraan herinnert aan de boodschap 'Kies Kleur tegen pesten'. De kinderen kregen ook postkaarten mee om te schrijven naar kinderen die gepest worden, om hen een riem onder het hart te steken. Maar ook om naar de pesters te schrijven met de hoop hen te laten stoppen met het pestgedrag.

"Ikzelf ben nog niet in contact gekomen met pestgedrag op school of daar buiten, maar ik weet dat op sommige scholen wel heel wat kinderen gepest worden", vertelt kinderburgemeester Anna Gielis. "Daarom willen we met de kindergemeenteraad een sterk signaal geven dat pesten moet stoppen. Ik ben er wel zeker van moest ik ooit iemand een ander zien pesten dat ik zou optreden en zou maken dat het pestgedrag zou stoppen. In de les godsdienst hebben we reeds een les gehad die volledig gewijd was aan pesten in het algemeen en we hebben daarrond ook een aantal oefeningen gemaakt. Als signaal dat we tegen pesten zijn, zetten we nu ook vier stippen op onze hand en zullen we andere kinderen in school aanspreken om hetzelfde te doen."

Het Vlaams netwerk 'Kies Kleur tegen pesten' is een vrijwillig samenwerkingsverband van organisatie, verenigingen en enkelingen die een expertise hebben met het thema pesten en die al hun krachten bundelen om een gezamenlijk antwoord te bieden tegen pesten. Ze organiseren daarom elk jaar 'de week tegen pesten'. Dit jaar valt die net voor de krokusvakantie, van 2 tot 9 februari.

(GS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!