Kinderen zingen op de kerstmarkt in Rumbeke

Tom Parmentier en Friedel Declercq leerden de kinderen van basisschool De Verrekijker enkele minder populaire kerstliederen. Het publiek kan het resultaat tijdens de kerstmarkt beoordelen. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Het kinderkoor van basisschool De Verrekijker verzorgt mee het kerstprogramma in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk tijdens de kerstmarkt op zaterdag 22 december. Onder leiding van Friedel Declercq en Tom Parmentier brengen ze minder bekende kinderkerstliederen.

Het koor waarmee de dirigenten aan de slag gingen, bestaat uit kinderen van het tweede tot en met het zesde leerjaar.

“Ik geef al vier jaar les aan De Verrekijker en ben een drietal jaar geleden mededirigent van het kinderkoor geworden”, steekt Friedel Declercq van wal.

“Zelf doe ik niets liever dan zingen, acteren en dansen. Ik deed auditie voor een professionele zangopleiding bij Studio 100 en was geselecteerd, maar omwille van de vele en verre verplaatsingen naar Schelle, kon ik die opleiding niet starten.”

Zangplezier

“De zangmicrobe wil ik graag aan de kinderen van ons kinderkoor overbrengen”, gaat Friedel verder. “Ons koor telt op zijn maximum 50 kinderen, gerekruteerd van het tweede tot het zesde leerjaar, op basis van zangplezier en niet op basis van muziekkennis. De repetitie is wekelijks op woensdag van 11.15 tot 11.45 uur en de kinderen kijken verlangend uit naar dat wekelijks repetitiemoment.”

“Door de komst van Friedel is het veel leuker geworden”, vervolgt Tom Parmentier, al vele jaren de enige dirigent van het schoolkoor en leraar van het vijfde leerjaar. “We repeteren en zingen nu meer moderne, vaak ook anderstalige liederen, en we voelen dat de kinderen dat echt graag doen.”

“Op vandaag zingen we voornamelijk in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, tijdens eerste communie-, vormsel- en gezinsvieringen. Begin dit jaar waren we ook present op de 25ste editie van de New Year Proms en elk jaar zijn we vaste gast in het woon-zorgcentrum De Zilverberg. Daar brengen we voor de senioren leuke, profane kinderliederen”, aldus Tom.

Boodschap

“Met ons schoolkoor brengen we tijdens de kerstmarkt allemaal liederen met een boodschap en passend in de kerk en in deze tijd van jaar”, aldus Friedel.

“In het programma zitten we tussen de Medley van Engelse kerstlieden van de leerlingen van S. T. A. P., begeleid door de jeugdharmonie Jorum, en de samenzang van bekende kerstliederen ondersteund door het Gregoriuskoor en het Zilverbergkoor.” (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier