Kinderen maken erehaag voor kampioen Koen Naert

Redactie KW

Atleet Koen Naert was vorig jaar al eens te gast in VBS De Vaart om de kinderen aan te zetten tot bewegen. Na zijn topprestatie tijdens het Europees kampioenschap marathon in Berlijn wilden de kinderen de kampioen natuurlijk iets terug doen.

Ze nodigden hem uit en ontvingen hem met een erehaag.

Alle kinderen liepen daarna met hem mee tot op de speelplaats waar Koen onder luid applaus zijn finish opnieuw kon beleven.

“De kinderen toonden duidelijk dat ze kunnen blij zijn met het succes van iemand anders”, vertelt directeur Dirk Vande Caveye, “Mee-leven met geluk of mee-leven met verdriet … het zijn mooie waarden voor het hele leven.”

Koen had ook een mooie boodschap voor de kinderen. Ten eerste haalde hij aan dat iedereen uniek is. Ieder heeft zijn eigen talent. Dat kan heel uiteenlopend zijn: sport, taal, rekenen, dansen, zingen… Hij zette dat extra in de verf door voor iedereen een unieke handtekening te voorzien. Ten tweede vertelde hij dat ‘dromen’ belangrijk is: “Durven dromen, er naartoe werken, je doel niet uit het oog verliezen, oefenen en doorzetten. Dan kan je droom werkelijkheid worden.”

Juf Caroline had voor de gelegenheid nog een mooi lied voor Koen geschreven dat samen met het schoollied uit volle borst werd gezongen: “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, daar komt een topatleet voorbij’.”

Elke klas kon daarna met kampioen Naert op de foto en de gouden medaille werd bewonderd. “Is dat echt goud?”, vroegen sommigen zich af.

“Een unieke namiddag die zin geeft in een schooljaar vol talenten en dromen”, stelt de directeur. “En dit past perfecht bij ons gloednieuwe jaarthema van de school: ‘Zin in de Vaart’.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier