Kinderen basisschool De Tandem testen wieltjesparcours voor het eerst uit

Na het openingswoord mochten de schepenen Dolores David, Franky Demon en Pablo Annys het wieltjesparcours officieel inrijden. © SR
Redactie KW

In de basisschool De Tandem aan de Leopold Debruynestraat in Sint-Kruis werd deze voormiddag het wieltjesparcours in gebruik genomen.

Het wieltjesparcours is een mooi verlengstuk van het speelplein dat in 2011 werd gerealiseerd en ook tijdens de vakantieperiodes gebruikt wordt door de kinderen van de vakantiewerking van Kwibus. Het wordt ook voor de buurt open gesteld zodat, behalve de 270 leerlingen, ook kinderen uit de onmiddellijke omgeving van de school er gebruik van kunnen maken.

68.000 euro

Er komt een aparte ingang zodat de kinderen enkel naar het speelplein en het wieltjesparcours kunnen. Op het wieltjesparcours kunnen kinderen leren fietsen maar ook hun skate of step skills perfectioneren. Het zal volgens directeur Mike Goudeseune ook kunnen gebruikt worden voor toneelstukjes of muziekvoorstellingen.

Stad Brugge heeft bij monde van schepen van Jeugd Franky Demon 68.000 euro uitgetrokken voor de speelberg en het wieltjesparcours, gerealiseerd door aannemer Declercq uit Meulebeke. Na het openingswoord mochten de schepenen Dolores David, Franky Demon en Pablo Annys het wieltjesparcours officieel inrijden. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier