Kinderdagverblijf Kinderhaven verhuist naar nieuwe stek

De medewerkers en directeur Michael Vanmaele, druk bezig met de verhuis. © Foto KVCL
Redactie KW

Kinderdagverblijf Kinderhaven in Reninge neemt op maandag 7 mei zijn intrek in de nieuwbouw ter hoogte van woonzorgcentrum Hof Ten IJzer in Reninge. Dit weekend zijn de medewerkers volop aan het verhuizen. Ook directeur Michael Vanmaele steekt een handje toe.

Vrije Kinderdagverblijven Veurne (VKV vzw) is de koepel boven de Kinderdagverblijven ‘t Sporrewaan in Veurne, Kinderhaven in Reninge, buitenschoolse opvang De Kadees in Veurne en de Dienst voor onthaalouders Veurne-Alveringem. VKV staat dagdagelijks in voor de opvang van ongeveer 250 kinderen in Veurne en omstreken.

“Kinderhaven werd in 2009 opgestart in een huurhuis in de Zwartestraat in Reninge als antwoord op de sterke nood aan extra opvangplaatsen in de landelijke gemeente en op gezamenlijk initiatief van vzw Vrije Kinderdagverblijven Veurne, de stad Lo-Reninge en woonzorgcentrum Hof ten Ijzer”, zegt Michael Vanmaele, directeur van Vrije Kinderdagverblijven Veurne. “De vernieuwde wetgeving dwong ons echter een alternatief te zoeken, aangepast aan de reglementering rond infrastructuur en groepsgrootte. We kregen de unieke kans in te trekken in een nieuwbouw, opgetrokken in de voortuin van woonzorgcentrum Hof ten Ijzer in Reninge. Het kinderdagverblijf beschikt er over een zalig grote tuin en zicht op de prachtige broeken. Het is een duurzame nieuwbouw op een unieke locatie.”

Zorgsite

“De oprichting van een groepsopvang op de site van Hof ten IJzer past goed binnen de politieke trend van ‘intergenerationeel werken’ of het streven naar ‘zorgsites’ waar verschillende vormen van zorg zoals hier kinderopvang, ouderenzorg en een NAH-instelling elkaars werking kunnen versterken”, geeft Michael Vanmaele nog mee. “De kansen tot samenwerking die deze combinatie in Reninge biedt, staat garant voor een dynamische mix van visies, ervaringen en nieuwe activiteiten!”

Na een vlot verlopen bouwperiode van 11 maanden is de nieuwe stek nu gebruiksklaar. De medewerkers en directeur zijn volop bezig met de verhuis zodat de kindjes op maandag 7 mei in hun nieuwe omgeving terecht kunnen. “We zijn vergund voor 14 kinderen, maar er is plaats voor 18”, besluit de directeur. “We wensen ons Kinderhaven-team heel veel succes in hun prachtige nieuwe locatie. Maar de vraag naar opvang is helaas groter dan het aanbod. We vragen Kind & Gezin dan ook dringend om meer middelen vrij te maken voor extra opvangplaatsen.”

De officiële opening waarbij ook het grote publiek de kans zal krijgen kennis te maken met de nieuwe stek van het kinderdagverblijf volgt over enkele weken. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier