Kenny De Clercq is beste leerling autotechnieken in Vlaanderen

Kenny De Clercq is beste leerling autotechnieken in Vlaanderen © GF
Redactie KW

De Gouden Sleutelhanger, de prijs voor de beste leerling autotechnieken, is voor het tweede jaar op rij gewonnen door een leerling van Onze Lieve Vrouw Ter Duinen in Zeebrugge.

Kenny De Clercq toonde zich donderdag tijdens de finaledag in Lokeren de beste leerling autotechnieken. Gedurende de dag moest het veertigtal laatstejaarsleerlingen BSO/TSO autotechnieken of leerjongens en -meisjes (SYNTRA) automechanica, afkomstig uit twintig Vlaamse scholen, een achttal technische proeven doorstaan. In de laatste ronde ging het erom een mankement aan een auto – in dit geval een tekort aan vermogen – te ontdekken en herstellen.

De winnende school kreeg een auto. Op de tweede plaats eindigde een leerling van Syntra Mechelen, en op drie opnieuw een leerling van de Zeebrugse school.

Federauto, de Belgische confederatie van de autohandel en -reparatie en van de aanverwante sectoren, organiseerde de wedstrijd die draait rond kennis van de moderne autotechnologie voor de 46ste keer. De Gouden Sleutelhanger moet ook promotie maken voor de sector, die alleen al in Vlaanderen meer dan 2.500 vacatures heeft.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier