Julia Tempelaere was eerste vrouwelijke leerkracht van Koninklijk Atheneum in Tielt dat 70 jaar bestaat

10/05/18 om 20:00 - Bijgewerkt op 08/05/18 om 19:37

Campus De Reynaert combineerde zijn opendeurdag met een receptie voor oud-leerkrachten, oud-leerlingen en oud-collega's naar aanleiding van het 70-jarige bestaan van het Atheneum in Tielt. De opkomst was groot en velen zagen elkaar na jaren terug. Julia Tempelaere (92), bekend als mevrouw Sissau, was de eerste vrouwelijke leerkracht en bezorgde vele kleuters een onvergetelijke tijd.

Als oud-leerling van het Koninklijk Atheneum in Tielt vond ik het een eer om twee leerkrachten van het eerste uur terug te zien. Pierre - Piet - Vandenberghe gaf les in het middelbaar en Julia Tempelaere was er kleuterjuf. "Ik begon mijn carrière met een interim in het vrije onderwijs in Lichtervelde, maar ik kon niet vast benoemd worden. Ik had mijn diploma immers in het rijksonderwijs behaald", vertelt Julia. "Toen ik hoorde dat er in Tielt een nieuwe school zou komen, heb ik mij onmiddellijk kandidaat gesteld."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!