Jonge mama’s organiseren voor het eerst kleuterkampjes in Veldegem

Drie jonge mama's organiseren dagkampen voor peuters. Op de foto zie je de zussen Leontine en Liselotte Vandenbussche, Bieke Pottie ontbreekt. © foto BC

Drie jonge mama’s organiseren deze zomer voor het eerst drie dagkampen voor peuters in De Bosserij in Veldegem. “Kaboem wil kleuters een onvergetelijke ontdekkingsweek bezorgen. En dat doen we samen met onze mascotte Rudy de rups”, klinkt het bij de enthousiaste mama’s.

De drie mama’s zijn Leontine Vandenbussche (26) uit Zedelgem, haar zus Liselotte Vandenbussche (31) uit Veldegem en Bieke Pottie (31) uit Brugge. Het was vooral Liselotte die ervan droomde om kampen voor kleuters te organiseren.

“Ik heb vroeger heel veel jeugdwerk gedaan. Hele vakanties was ik bezig met CM-kampen, taalvakanties, speelpleinwerking… en ik heb altijd gezegd dat ik ooit zelf kampen wou organiseren. Nu was de tijd rijp om dat idee in een plan om te zetten”, begint Liselotte, moeder van drie. “Omdat ik die kampjes natuurlijk niet alleen kan organiseren en omdat je met drie moet zijn om een vzw op te starten, zocht ik nog twee geëngageerde partners. Die vond ik in mijn goeie vriendin Bieke Pottie en mijn zus Leontine.”

Wetenschap en natuur

Kaboem werd in de zomer van 2018 opgericht en organiseert deze zomer drie dagkampen voor kleuters in De Bosserij in Veldegem. “De inspiratie om onze vzw Kaboem te dopen vonden we in de chemie. Als er een experiment mislukt dan gaat het van kaboem. Heel toepasselijk voor de thema’s van onze kampen, want om ons te onderscheiden van de andere kamporganisaties, kiezen we om tijdens onze kampjes rond wetenschap en natuur te werken. Ook omdat we voelen dat onze eigen kinderen daardoor geboeid zijn”, vervolgt Leontine.

Kaboem heeft ook een mascotte, Rudy de rups. “We hebben verschillende namen afgewogen voor onze rups, maar ik heb bij mijn kleuters getest welke naam ze best konden uitspreken en dat was Rudy”, lacht Liselotte. “Samen met Rudy de rups gaan we op ontdekking. We ontdekken, spelen, experimenteren en ravotten in de natuur. We hechten ook veel belang aan een warme aanpak, variatie in spellen, buiten spelen en gezonde tussendoortjes.”

Kleine groepjes

“We hebben allemaal een pedagogische achtergrond. Leontine geeft les en Bieke en ikzelf hebben een diploma toegepaste psychologie op zak. We komen dus dagelijks in contact met kinderen, jongeren en volwassenen. En we hebben natuurlijk allemaal de kamp-microbe te pakken!”

“Op onze kampen zijn kinderen van de peuterklas tot en met de derde kleuterklas welkom. Per kamp kan onze organisatie 40 kinderen opvangen. We vormen groepjes per leeftijd en we houden die groepjes bewust klein. We willen de kleuters een boeiende, creatieve en leuke ontdekkingsweek bezorgen.”

In het groen

De drie ontdekkingsweken zijn van 8 tot 12 juli (thema Rudy in het groen), 15 tot 19 juli (thema Rudy ziet ze vliegen) en 19 tot 23 augustus (thema Rudy weet het weer). “We hebben voor drie weken gekozen waarvan we denken dat ouders dan het meest op zoek zijn naar opvang voor hun kinderen. De inschrijvingen lopen vlot binnen. We zijn heel tevreden en we staan al te popelen om de kleuters een onvergetelijke ontdekkingsweek te bezorgen waar ze hopelijk ook iets zullen opsteken!”

www.vzwkaboem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier