Jonge Kortrijkzanen gebruiken stadsbudget voor Vogelproject en propere wijk

24/01/18 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:19

Vorige week vrijdag speelden ruim honderd kinderen uit de Lange Munte-Hoog Kortrijk een zogenaamde Budget Game. Binnen 'Jong Kortrijk Spreekt' konden ze zelf beslissen wat ze in hun buurt willen aanpakken of verbeteren. Het Vogelproject, waarbij de kinderen zich engageren om vogelhuisjes te maken en deze overal op te hangen, werd als belangrijkste verwezenlijking naar voren geschoven.

Voor het Budget Game op Hoog Kortrijk werkte de stad Kortrijk samen met drie basisscholen - Freinetschool De Baai, Sint-Amandsbasisschool Zuid en Sint-Theresia - om zoveel mogelijk kinderen uit de buurt te betrekken. "Een kindvriendelijke stad is een die goed is voor iedereen", legt schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A) het initiatief uit. "We merken dat kinderen een brede blik hebben en heel genuanceerd denken en spreken over hun buurt. Ze kiezen ook vaak voor verrassende thema's. Denk maar aan een opruimactie, een hondenloopweide of een kunstproject in de wijk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!