Jelle en Michiel uit Oostrozebeke naar nationale finale van muziekwedstrijd

© Foto CLY
Redactie KW

Twee leden van de Oostrozebeekse harmonie Sint-Cecilia mogen deelnemen aan de nationale finale van de Vlamo-wedstrijd op 23 april in het conservatorium van Antwerpen.

Dat de Oostrozebeekse harmonie Sint-Cecilia goed bezig is, blijkt niet alleen uit de groeiende drumband van de harmonie. Ook de jeugdharmonie, die de toekomst van de grote harmonie moet verzekeren, is in volle expansie.

De intussen 18-jarige Michiel Beils nam al deel aan de Vlaamse solistenwedstrijd slagwerk op provinciaal niveau en kwam er als eerste buiten met een score van 94 procent. Deelnemen aan een dergelijke wedstrijd kan alleen via een muziekschool, in dit geval de muziekschool van Waregem, waar Michiel in zijn zevende en laatste jaar zit. Hij is ook lid van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia en van de drumband Impuls.

Hij trekt niet alleen naar Antwerpen, maar wordt vergezeld door de 12-jarige Jelle Veroverbeke, die al drumt vanaf zijn vierde en een marimba bespeelt. Hij overleefde ook de provinciale selecties en mag het nu nationaal proberen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier