Izegem beleeft kalmste 100 dagen in jaren

© FM
Redactie KW

Bommetjes zijn nooit uit te sluiten en de jeugd wordt hun plezier gegund, maar de editie 2019 van het Izegemse 100 dagenfeest lijkt de kalmste in jaren te worden.

Het is ooit anders geweest. Vorig jaar was er in Izegem en ruime regio in de vroege ochtend van het 100-dagenfeest een bommen- en vuurwerklawaai van jewelste te horen, in die mate zelfs dat het vergelijkbaar was met wat meestal enkel gebeurt tijdens de overgang van oud naar nieuw.

Ook nu weer ploften her en der wat voetzoekers, maar zeker niet in de mate van vorig jaar. Het 100-dagenfeest moet tot op heden zowat het kalmste in jaren zijn. Een gevoel dat niet alleen in de scholen maar ook bij de politie leeft. “Er werden ons inderdaad geen specifieke gebeurtenissen gemeld. Er waren ook geen speciale tussenkomsten naar aanleiding van de feestelijkheden”, aldus commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho.

In vier Izegemse scholen Prizma campus VTI, prizma campus IdP, Prizma campus College en Atheneum campus Bellevue vierden de laatstejaars hun laatste 100 dagen. Eén vaste waarde was overal een gemeenschappelijk ontbijt op school. Daarna trokken afhankelijk van de school de leerlingen er op uit voor een dagje of beleefden ze activiteiten op school zelf.

Hun feestdag eindigen ze zoals ze die vanmorgen begonnen zijn: al fuivend.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier