Indoor trampolinepark speciaal open door schoolstaking: ruim 30 kindjes gaan loos

© TVA
Redactie KW

De grootste onderwijsstaking in jaren zette de uitbaters van indoor trampolinepark Jumplay ertoe aan om speciaal te deuren te openen. Meer dan dertig kinderen kwamen zich uitleven op de vele speeltoestellen.

Zaakvoerders Francis Goethals en Nico Verpoot zwierden de deuren van Jumplay al om 10.30 uur open. “Dit bleek de juiste keuze te zijn”, vertelt Francis. “We telden meer dan dertig kinderen die speciaal naar onze ochtendopening kwamen. Een mooi resultaat waar we zeer tevreden mee zijn.” Normaal is het park in de Zomerloosstraat op woensdagen pas om 13.30 uur open. “Door onze actie op sociale media aan te kondigen, konden we geïnteresseerde ouders tijdig inlichten over onze actie. Het idee ontstond al enkele weken terug, toen de staking voor het eerst werd aangekondigd. Niet alle ouders kunnen zomaar vrijaf nemen en wij hebben permanent toezicht.” Het park is zowat 1.000m² groot en opende in het najaar van 2017.

Geen tablet

Zusjes Marit (8) en Anouk (10) van de Gistelse basisschool Gravenbos amuseren zich rot. “Hier komen spelen is veel plezanter dan gewoon thuis te zitten. Kunnen ze niet elke dag staken?”, grappen de meisjes. Papa Ronny Van Belleghem is present met zoontje Venn (3,5). “Ik was hoe dan ook thuis, maar toen ik hoorde over de ochtendopening, twijfelde ik niet. We kunnen hier met z’n tweetjes spelen. Het is ook de eerste keer dat we hier komen.” Zusjes Emsée (11) en Fran (10) toonden zich van hun meest acrobatische kant met salto’s en spreidstanden.

Inge Van Riebeke ziet haar zoontjes, die ook naar Gravenbos gaan, dollen met ballen op de trampolines. “Wij zijn voordien al enkele keren naar Jumplay geweest. Toen m’n zonen spelletjes op de tablet aan het spelen waren, stelde ik voor om nu ook naar hier te komen. (lacht) Vrijwel meteen stonden ze klaar om te vertrekken. Dit is heel plezant voor de gasten, hé.”

Speciaal uit Beernem

Sofie Pauwels komt helemaal uit Beernem met haar dochter Jitte. “En geheel toevallig is het vandaag ook haar verjaardag: Jitte wordt zeven jaar”, lacht het duo. “In Beernem vonden we geen opvang. Maar gelukkig kenden we Jumplay van vroeger eens naar hier te komen. Ach, het is leuk om zo haar verjaardag te vieren – vanavond gaan we nog naar de cinema. Ik werk vier vijfden en ben op woensdagen sowieso thuis. Dat maakt wat eenvoudiger om eventjes een half uur over en weer te rijden, hé.”

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier