Indisch avontuur laat diepe indruk na bij leerlingen Klein Seminarie

18/01/18 om 11:16 - Bijgewerkt om 10:41

Na drie onvergetelijke weken zetten 24 leerlingen en vier begeleiders van het Klein Seminarie moe maar immens tevreden terug voet op Vlaamse bodem. Het was vrijdag vooral ook voor hun familie, die de feestdagen zonder hun avonturiers hadden doorgebracht, een emotioneel weerzien.

"Tijdens deze zevende editie was de streek rond Ranchi het reisdoel", vertelt directeur Kris Pouseele, die daar elf jaar geleden ook al eens op verkenning is geweest. "Dat is trouwens de plek waar oud-leerling pater Constant Lieven gewerkt heeft. De reis startte in Mumbai waar ze het werk van zuster Jeanne Devos leerden kennen." De inleefreis geeft vijfde- en zesdejaars tweejaarlijks de kans om het verre India zowel op natuur, cultureel, godsdienstig als sociaal vlak te ontdekken. Er wordt verbroederd met plaatselijke studenten. "We werden met open armen ontvangen", mijmert Valentijn Hermans, die bij zijn thuiskomt door zijn ouders op pizza werd getrakteerd. "In het begin sliepen we twee dagen op hotel maar meestal was...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!