In Roeselare vieren ze de 100 dagen dit jaar (ook officieel) al op donderdagavond

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De activiteiten voor de 100 dagen-viering, komende vrijdag in Roeselare, beginnen al op donderdagavond met een fuif op het Polenplein. Onofficieel beginnen de jongeren al vele jaren op donderdagavond te feesten, maar pas voor het eerst is er een echte activiteit.

Tijdens de 100 dagen vieren de laatstejaars van het middelbaar onderwijs in Roeselare, Ardooie en Dominiek Savio in Gits traditioneel dat ze nog maar 100 dagen verwijderd zijn van het afstuderen. Dat gaat gepaard met heel wat festiviteiten, meestal vliegen ze er al vanaf de donderdag flink in. Tot vorig jaar werd er op vrijdagavond afgesloten met een fuif.

“We merken dat het energiepeil bij heel wat laatstejaars tegen dan al flink afgenomen is”, vertelt schepen Michèle Hostekint. “Daarom werd dit jaar door het comité voorgesteld om de fuif op donderdagavond, als opener, te organiseren. De meeste laatstejaars zitten dan toch al in de stad en bevolken de cafés.”

Vanaf 18 uur is het Polenplein, voor de gelegenheid omgetoverd in een heus festivaldorp, het exclusieve terrein voor de laatstejaars. Zo’n 760 jongeren zullen er feesten op de beste beats en genieten van de vele animatie zoals een kisscam, een flosh en een swiper. Tot 22 uur, want dan gaat de stekker er even uit. Daarna gaat het richting de cafés, die tot 2 uur open blijven.

Vanaf 6.30 uur is er dan de ontbijtfuif op het Polenplein. Daarbij kunnen ze tot 8 uur feesten met koffiekoeken en chocomelk. Daarmee komt meteen het einde aan de officiële activiteiten. Vaak is er in school wel nog een en ander voorzien, bovendien zijn de cafés op vrijdagavond gewoon open.

Ook dit jaar geldt er een nultolerantie op vetstiften, ook fluitjes en vuurwerk zijn verboden.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier