Ieperse jongeren vieren 100 dagen

Redactie KW

Vrijdagmorgen kwamen de zesdejaars van de Ieperse scholen met versierde wagens aan in zaal Fenix voor een ontbijt en foute partymuziek door de dj’s van Radio Topkaas

De karrentocht voor de laatste 100 dagen eindigde aan zaal Fenix in de Leopold III-laan. Daar kreeg iedereen een ontbijt aangeboden en een optreden van Radio Topkaaz. Daarna trokken de jongeren naar school om wat uit te rusten en om de krokusvakantie in te leiden. De viering van de laatste 100 dagen verliep vlekkeloos, wat overigens al enkele jaren het geval is.

Ieperse jongeren vieren 100 dagen

“Dit jaar was het een geslaagde viering van de 100 dagen”, vertelt Matthias Archie, directeur van de Heilige Familie. “De sfeer zat er bij iedereen goed in en er was zeker geen sprake van baldadigheden. Leerlingen moeten zich kunnen amuseren en ze hebben bewezen dat dit ook op een leuke en gezellige manier kan, op voorwaarde dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Op school zijn we woensdag al begonnen met de voorbereiding rond het thema après-ski. En het ziet er naar uit dat de sneeuw straks komt. En uiteraard hoort daar ook een jenevertje bij. De leerlingen versierden flessen met mijn afbeelding erop. ‘Archie-jenever’, het is eens wat anders maar met mate gedronken, is het een drank waar je echt kan van genieten.”

Ieperse jongeren vieren 100 dagen

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier