Huis van het Kind wijst ouders de weg met kindercarrousel

© AVH
Redactie KW

In de cultuurfabriek van Damme organiseerde Huis van het Kind woensdagmiddag een kindercarrousel om ouders samen te brengen en de weg te wijzen in de vele diensten die Huis van het Kind aanbiedt.

Meer dan 200 ouders en kinderen kwamen woensdagmiddag genieten van workshops, een hapje en een drankje. Verschillende organisaties probeerden er hun diensten op een alternatieve manier te tonen aan ouders en kinderen. Bewegen met Kind en gezin, met de blote voeten op pad, kermis met de piepkuiken, draagdoeken en aardappeltheater waren slechts een greep uit het aanbod.

Ingrid Jacobs, verantwoordelijke van Huis van het Kind West-Vlaanderen, legt het doel van deze middag uit: “Ouders raken hier aan de praat met andere ouders en verantwoordelijken van onze diensten en zo leert men elkaar kennen. De mensen die hier vanmiddag komen, hebben niet per se vragen of problemen, maar doordat ze een leuke middag beleven en bijleren over ons, kunnen ze, wanneer dat wel zo is, onmiddellijk terecht bij de juiste dienst.”

Het kindercarrousel is een samenwerking tussen het OCMW en stadsbestuur van Damme, Zedelgem en Oostkamp, Kind en Gezin, vzw Landelijke Kinderopvang, Kind en Preventie, ECK De Wieg, Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderen vzw, Reddie Teddy en de vereniging Spoor Brugge. In Oostkamp is er op 8 mei van 14 tot 17 uur nog een kindercarrousel. Ook in Zedelgem is er nog een middag met workshops op 27 april met dezelfde begin-en einduren.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier