Hogeschool Vives zet moeders in de bloemetjes

Sabrina Dezitter neemt samen met haar dochtertje de tablet en bos bloemen in ontvangst van algemeen directeur Joris Hindryckx. (Foto NSK)
Redactie KW

Hogeschool VIVES heeft vandaag vijf studentes, die bovendien ook moeder zijn, in de bloemetjes geplaatst.

Gezien maar liefst 80 procent van de afstandsstudenten die studeren aan de school vrouwen zijn, waarvan een overgroot deel de studie combineert met de zorg voor een gezin, wilde hogeschool VIVES de moeders onder haar studenten op Moederdag eens extra in de kijker zetten.

Via een fotowedstrijd die georganiseerd werd door de school wist Sabrina Dezitter (27) uit Moorsele zich als winnares te onderscheiden. Het was algemeen directeur Joris Hindryckx die haar een bezoekje bracht en haar persoonlijk de tablet overhandigde die ze won. Uiteraard hoorde daar ook een ruiker bloemen bij. Ook vier andere studentes van Vives, die een foto instuurden met hun kroost, kregen een bos bloemen aangeboden door de hogeschool.

15 jaar geleden startte het toenmalige KATHO als eerste in Vlaanderen een lerarenopleiding lager onderwijs via afstandsonderwijs. Anderhalf decennium later volgen 2.800 studenten uit heel Vlaanderen aan Hogeschool VIVES één van 26 afstudeerrichtingen via onderwijs op afstand. Daarmee is de hogeschool uniek en koploper in Vlaanderen. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier