Hilde Crevits en Piet Goddaer worden nieuwe VUB-fellows

© BELGA
Redactie KW

De Vrije Universiteit Brussel stelt op donderdag 21 juni haar 37 nieuwe VUB-fellows voor die drie jaar lang hun expertise zullen verlenen aan de universiteit.

Op de lijst van personaliteiten staan ook enkele opvallende namen als Hilde Crevits, Goedele Liekens, Kader Abdolah, Piet Goddaer, Fons Leroy en Guy Vanhengel.

De 37 VUB-fellows komen uit verschillende sectoren zoals de bedrijfswereld, het middenveld, de cultuursector en de politiek. Drie jaar lang zullen ze hun expertise en ervaring ter beschikking te stellen van de Brusselse universiteit en haar acht faculteiten.

Zo richt de Nederlandse schrijver Kader Abdollah zich vooral op kunst en humane wetenschappen, terwijl Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en Goede Liekens zich richten op psychologie en educatiewetenschappen. De fellows moeten met hun expertise zorgen voor een vruchtbare kruisbestuiving tussen de universiteit en de samenleving.

Bij de officiële inhuldiging op donderdag 21 juni om 16.00 uur zal Brussels minister Guy Vanhengel optreden als keynotespeaker. Het thema dit jaar is ‘connecting the dots’, naar de bekende uitspraak van wijlen Steve Jobs: “You can’t connect the dots looking forward, you can only connect them looking backwards.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier