Heuvelland wil gemeenteschool Dranouter overdragen aan het GO!

Redactie KW

Dat maakte burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) bekend op de gemeenteraad van maandagavond.

“De gemeente Heuvelland investeerde de voorbije jaren sterk in de gemeentelijke basisschool ‘De Zafant’ in Dranouter”, zo begon de persmededeling die burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) voorlas op de gemeenteraad van maandagavond. “Ondanks een stijgend leerlingenaantal en de dynamiek van het schoolteam, is en blijft de gemeenteschool een kleine school die – als enige school van het gemeentelijk net – ook zeer geïsoleerd ligt ten opzichte van de andere vestigingen van scholengroep ‘De Achthoek’, waarvan ze deel uitmaakt.”

“Bij het gemeentebestuur leefde het gevoel dat dit een serieuze beperking was voor onze school en bovendien is de organisatie van onderwijs géén specialiteit van de gemeente. Anderzijds is het voor het gemeentebestuur een meerwaarde dat er op het grondgebied van de gemeente mogelijkheid blijft om te opteren voor een neutraal onderwijsnet, naast het vrije net dat in een zestal deelgemeenten vestigingen heeft.”

Als het tot een akkoord komt, wordt het onderwijs per 1 september voortgezet zoals nu het geval is, met dezelfde directie en dezelfde vertrouwde leerkrachten

“Al deze elementen hebben ertoe geleid dat er verkennende gesprekken gestart zijn met het GO! over een mogelijke samenwerking. De contacten resulteerden in een concreet voorstel waarbij de Vlaamse Gemeenschap via het GO! vanaf schooljaar 2015-2016 de inrichtende macht kan zijn van de huidige gemeentelijke basisschool. Indien het tot een overeenkomst komt, engageert het GO! zich om de huidige vestiging van de basisschool te behouden en in de mate van het mogelijke verder uit te bouwen.”

“Het allerbelangrijkste is echter dat er in dit hele verhaal voor ouders en leerlingen in de praktijk niets zou veranderen. Als het tot een akkoord komt, wordt het onderwijs per 1 september voortgezet zoals nu het geval is, met dezelfde directie en dezelfde vertrouwde leerkrachten. De werkwijze in de klassen blijft dezelfde, de schoolcultuur wordt behouden, schooluren, uurroosters en dergelijke blijven dezelfde. Ook alle leerkrachten en ondersteunende personeelsleden kunnen in dienst blijven onder dezelfde voorwaarden als dat nu het geval is.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier