Heraanleg Meenseweg op agenda Ieperse stadsbestuur

03/02/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 09:57

De Sint-Jozefsschool wil dat de stad de Meenseweg verkeersveiliger maakt. Het bezorgde een actieplan aan het stadsbestuur dat zich daarmee akkoord verklaard. De subsidieaanvraag voor een herinrichting van de straat is ingediend.

Lieven Calis is directeur van de Sint-Jozefsschool langs de Meenseweg. Samen met de ouderraad ontwikkelde hij een memorandum 'Voor een veilige Meenseweg en omgeving'. Daarin uiten ze hun bezorgdheid over de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving. "De Meenseweg is gevaarlijk en niet aangepast voor de kwetsbare weggebruiker", vertelt hij. "Rijstroken voor wagens zijn te breed, fiets -en voetpaden zijn te smal. Fietsers zijn onvoldoende afgescheiden van de auto's. Het kruispunt met de Steverlyncklaan is ook zeer gevaarlijk. Daar is er een klein invoegvak voor fietsers. Samen met de ouderraad stelden we een memorandum, een mobiliteitsplan en een...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!