GO! Basisschool Kroonlaan 12de Okidoo-school

Redactie KW

Op donderdag 29 maart overhandigde een delegatie van de damesclub Kiwanis Mercator het officiële bordje dat de toetreding van de school tot het project inzegent. Okidoo, kort voor Oostendse Kinderen In Dialoog met Onderwijs en Ouders, heeft als doel de emotionele ontwikkeling bij kinderen te bevorderen.

Centraal daarin staat respect, zowel voor zichzelf als voor anderen. Okidoo kon dankzij de financiële steun van damesclub Kiwanis Mercator Oostende dit jaar met Joke Simoens een derde coach aanstellen. Zij geeft sinds januari van dit jaar in Basisschool Kroonlaan coachingsessies mindfulness voor kinderen.

Al 12 jaar zet de damesclub zich in voor de begeleiding van kinderen in lagere scholen van Oostende, en dat voor beide netten. “Op dit ogenblik kunnen zo meer dan 2.000 kinderen coachingsessies volgen bij drie verschillende coaches. Dankzij dit project krijgen kinderen de kans om op zoek te gaan naar hun eigen sterktes, hun eigen functioneren en hun eigen denken“, zegt schepen Tom Germonpré.

Een toegewezen schoolproject loopt over een periode van 6 jaar waarin één van de drie coaches met een volgehouden aanpak klassikale sessies organiseert waar kinderen in een rustgevende omgeving de ruimte krijgen om zichzelf te kunnen zijn, hun emoties te leren benoemen en hun talenten te ontdekken. Op die manier probeert Okidoo de kinderen weerbaarder te maken, wat een positieve invloed heeft op hun eigenwaarde. “De achterliggende gedacht is dat dialoog de enige oplossing is tegen geweld in de maatschappij. Met succes, gezien de positieve reacties van zowel leerlingen als leerkrachten”, aldus Christine Verhaghen van Kiwanis Mercator Oostende. “Waar we in het begin van het project zelf op zoek moesten naar scholen die willen deelnemen, zijn het ondertussen de scholen die naar ons toe komen.”

Om nog meer scholen bij het Okidoo-project te kunnen betrekken, is de damesclub voortdurend op zoek naar extra middelen. Daarvoor organiseert ze op 2 juni in de abdijhoeve Oudenburg een Spaanse avond met paella, tapas en Flamencodansers. (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier