GO! Basisschool Conscience ontvangt KVO-spelers

© JRO
Redactie KW

Donderdag 14 februari stond met stip genoteerd in de agenda van de leerlingen van GO! Basisschool Conscience in Oostende. Hoewel het Valentijn is heeft het daar helemaal niets mee te maken. Waar het dan wel mee te maken had? De school kreeg donderdagmiddag hoog bezoek.

Niemand minder dan Indy Boonen en Amin Nouri, topvoetballers van KV Oostende, kwamen langs in de school in kader van gezonde voeding en beweging. Ze vertelden er over het leven als topsporter, over de voeding van een topvoetballer en over het programma dat voetballers moeten volgen. Daarnaast mochten de leerlingen van het zesde leerjaar de voetballers interviewen. Na een uurtje les was het daarna tijd om te sporten. Beide spelers speelden met de leerlingen een aantal balspelletjes onder luid gejoel van alle leerlingen.

Heel wat kinderen waren voor de gelegenheid ook uitgedost in de rood-geel-groene kleur. “Met het project willen we de leerlingen doen nadenken over hoe belangrijk gezonde voeding voor hen is“, legt directeur An Pottier uit. “KV Oostende is hot, zeker in onze stad. Onze leerlingen kijken enorm op naar de spelers. Vorig jaar kwamen al enkele spelers uitleg geven en dat bleek een succes. Daarom dat we de actie met veel plezier hebben herhaald.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier