Gloednieuwe speelplaats voor Torhoutse school

Het oudercomité met enkele kinderen en directeur Monika Lanckriet (rechts) op de nieuwe speelplaats. © Foto JS
Johan Sabbe

De vestiging Papebrug van De Oefenschool, gelegen langs de Papebrugstraat, beschikt over een gloednieuwe speelplaats. De kleuters en de kinderen uit het eerste en tweede leerjaar kunnen er zich naar hartenlust uitleven. Het gaat om een serieuze investering met een mooi toemaatje vanwege het oudercomité, dat de spelmodules heeft gekocht.

Een hoekje van de speelplaats moet nog afgewerkt worden en binnenkort wordt er een nieuw afdak gerealiseerd. Die twee nog uit te voeren onderdelen inbegrepen, zal de heraanleg om en bij de 141.000 euro gekost hebben, waarvan 99.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid.

“We hebben dat Vlaams geld nog net op de valreep kunnen bemachtigen”, zegt Ann Stael, algemeen directeur van de Scholengroep Sint-Rembert. “Nu subsidieert Vlaanderen de aanleg van speelplaatsen helaas niet meer.”

Het dynamische oudercomité van De Oefenschool onder de leiding van Benoit Declercq liet zich evenmin onbetuigd en tastte diep in de geldbeugel. Er werd 7.000 euro bijeengespaard voor de aankoop van de quasi onverwoestbare, kleurrijke spelmodules, waarop de jongens en meisjes heerlijk kunnen ravotten.

Directeur Monika Lanckriet, verantwoordelijk voor de vestiging Papebrug van De Oefenschool, is in de zevende hemel met de nieuwe speelplaats. “We zijn het schoolbestuur en het oudercomité dankbaar voor de investeringen. De speelplaats lag er al zeker dertig jaar in ongeveer dezelfde staat bij, met uitzondering van de grote zandbak en de zachte tegels die elf jaar geleden gerealiseerd werden. Plus: de drie bomen die nadien geplaatst werden en nu trouwens behouden blijven. Er is extra groen bijgekomen ook kunstgras en dat maakt de kinderen op slag een stuk rustiger.”

Dank aan oudercomité

Monika prijst de doordachte herinrichting. “De jongens en meisjes vinden rust te midden van de drukke schoolomgeving. Ze leren bovendien buiten spelen, niet evident voor kleuters. We merken dat de kinderen zich écht amuseren op de nieuwe speelplaats.”

“Ik spreek heel nadrukkelijk mijn erkentelijkheid uit voor het oudercomité, dat zich nauw betrokken voelt bij het welzijn en de noden van de school. En dat beseft dat de school niet alles zelf kan betalen. Voorzitter Benoit Declercq kon zijn team ongelooflijk enthousiasmeren om geld in het laatje te brengen. Nu geeft hij met gepaste trots de fakkel door aan zijn opvolger Bart Vanhee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier