Gemeentelijke lagere school van Steenkerke veilt zelfgemaakt schilderij voor goed doel

Op de foto juf Monique, schepen Nathalie Delva en schepen Celine Mouton, Rosaline Mouton (eigenares schilderij), Dirk Pauwels en Veroniek Pylyser van de 'Netzak' en directeur Linda Lermytte met de leerlingen die aan de schilderij meewerkten. © JTV
Redactie KW

Naar aanleiding van de recente vieringen rond kunstschilder Paul Delvaux in Veurne maakten de leerlingen van de gemeenteschool uit Steenkerke een eigen kunstwerkje.

Op het kunstwerkje stonden verschillende thema’s uitgebeeld die eigen waren aan de werken van de kunstschilder die een aantal jaren in Veurne woonde en werkte.

Het schilderwerkje werd op zaterdag 14 april tentoongesteld in het stadspark tijdens het evenement van Historisch Veurne. Iedereen die het stadspark – voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Place du Tertre’ – kwam bezoeken, kon een bod uitbrengen op het werk. Rosaline Mouton uit Wulpen bood 105 euro voor het schilderij en werd zo de eigenares van het doek.

Het bedrag werd maandag in de school overhandigd aan het bestuur van de Netzak van de Sint-Vincentiusvereniging uit Veurne. Deze vereniging staat onder meer in voor de materiële noden van minderbedeelde bewoners uit Groot-Veurne. Men kan aan deze vereniging allerlei spullen, zoals dekens, beddengoed, kledij, klein huishoudelijk materiaal en speelgoed schenken.

Directeur Linda Lermytte van ‘De Kleine Reus’ plant met haar leerlingen nog een bezoek aan de ‘Netzak’. De vereniging bestaat drie jaar.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier