Geen 100 dagen in Izegem voor leerling die voetzoeker gooide

17/01/18 om 09:36 - Bijgewerkt om 12:24

Een zesdejaars van het Prizma Campus VTI mag vrijdag niet deelnemen aan de 100 dagenviering. Hij gooide een voetzoeker op de speelplaats en een tiental leerlingen raakte toen gewond.

Geen 100 dagen in Izegem voor leerling die voetzoeker gooide

De feiten speelden zich donderdag 11 januari af. Jan Verbeke, directeur van de school, had net alle leerlingen toegesproken over het verbod op voetzoekers tijdens de aanloop naar en op het 100 dagenfeest zelf. Plots klonk er een luide knal op de speelplaats: een van de leerlingen had een stevige voetzoeker gegooid.

De 'grap' bleef niet zonder gevolgen, want acht medeleerlingen liepen gehoorschade op en twee anderen raakten lichtgewond. De directie ging meteen op zoek naar de dader en aan de hand van enkele bewijzen werd die nu geïdentificeerd. Uiteindelijk was het de vader die toegaf dat zijn zoon het bommetje had gegooid en dat de laatstejaars nooit had durven denken dat de voetzoeker zo krachtig zou zijn."

Prizma Campus VTI heeft de betrokken leerling geschorst tot en met vrijdagavond. De jongen in kwestie ziet zo meteen ook de 100 dagenviering door zijn neus geboord.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!