Future Classroom geopend in Atheneum Eureka in Torhout

24/11/17 om 19:25 - Bijgewerkt om 19:29

Vrijdagavond werd in het GO! Atheneum Eureka in Torhout het project Future Classroom officieel geopend. In de klas van de toekomst, ondergebracht in een kleurrijke en ruime container, kunnen jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar kennismaken met een grote variatie aan digitale snufjes.

Future Classroom geopend in Atheneum Eureka in Torhout

Afvaardigingen van het Atheneum Eureka en het Torhoutse stadsbestuur in de Future Classroom. © Foto JS

De opening gebeurde door burgemeester Kristof Audenaert en directeur van het Atheneum Eureka Ilse Coucke. Ook de schepenen Lieselotte Denolf en Annick Vanderspurt waren present. De ministers Hilde Crevits en Alexander De Croo stuurden elk een digitale videoboodschap.

Om het probleemoplossend denken te stimuleren

"De jongeren van nu zijn de werknemers van morgen", zegt Ilse Coucke. "Dus engageren we ons als secundaire school om hen de nodige digitale vaardigheden bij te brengen. Met het project Future Classroom gaan we nog een stapje verder. We bieden een ruimte aan voor digitale ontdekking, het ontwikkelen van digitale vaardigheden en het opdoen van mediawijsheid. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen de digitale media vlot kunnen gebruiken, maar ook dat ze dat op een correcte manier doen. We merken trouwens dat het sleutelen aan de programmeervaardigheden van jongeren hen sterker maakt in het verwerken van gegevens en hun probleemoplossend denken stimuleert."

De Future Classroom is voorzien van een waaier aan digitale snufjes, zoals VR-brillen, een 3D-scanner, een 3D-printer, Lego Mindstorms, een drone, robots en noem maar op. Het is de bedoeling dat de jongens en meisjes digitaal uitgedaagd worden en dat hun creativiteit toeneemt.

Niet alleen voor de eigen leerlingen bestemd

Het project Future Classroom @ Eureka werd door de Koning Boudewijnstichting geselecteerd voor financiële ondersteuning vanuit het Digital Belgium Skills Fund. Dat fonds is opgericht om zoveel mogelijk mensen digitale kansen te geven. Het Atheneum Eureka kreeg een subsidie voor het project.

"We hebben geen klassiek leslokaal willen inrichten, maar een blitse containerklas die is omgebouwd tot een warme en motiverende leeromgeving", vervolgt directeur Ilse Coucke. "We beperken ons niet tot de eigen school, maar willen ook aan andere organisaties of verenigingen de kans geven om van onze Future Classroom gebruik te maken. Zolang het maar jongeren tussen de 10 en de 18 jaar ten goede komt."

Voor bezoeken of workshops kan er contact opgenomen worden via www.futureclassroom.be.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!