Fuiven tijdens ‘Gank’ met +13 Beveren

Het bestuur van +13 Beveren nodigt iedereen uit op hun eerste fuif: Gank. We zien boven: Ward De Keyser, Simon Vanparys, Bjarne Roelens, Joyce Delaey-Sarbach, Niels Sabbe en Dylan Simoens. Onder: Niels Vermeulen, Jonas Sabbe en Wout Ockier. Maico Baert en Jan Degryse staan niet op de foto. (gf)
Redactie KW

Op vrijdag 12 april kan je vanaf 21 uur in Trax terecht voor Gank, de allereerste fuif van jeugdbeweging +13 Beveren. Opmerkelijk is dat de prijslijst ieder uur van de nacht varieert.

“We spraken er al jaren van om eens een fuif te organiseren met +13 Beveren en nu is het er eindelijk van gekomen”, aldus Jan Degryse. “Na ons festival Beutervliegboenkinge vorig jaar hadden we met het bestuur beslist om dit keer iets meer te doen en speelden we met het idee om het festival uit te breiden tot een heel feestweekend. Er kruipt veel tijd in de opbouw ervan en het was spijtig om het dan maar één dag te kunnen gebruiken”, vertelt Jan.

Drankprijs verandert

“Het was de bedoeling om de vrijdag voor het festival met een fuif uit te pakken, maar dat was praktisch niet haalbaar. Ons festival gaat door in open lucht en voor een fuif heb je een locatie binnen nodig. We zouden er ook nooit de nodige vergunningen voor krijgen. Zo hebben we beslist om beide events apart te organiseren en zijn we op zoek gegaan naar een vrije datum op de kalender. Zo kwamen we bij 12 april uit.”

Gank gaat om 21 uur van start en het feest wordt verzorgd door Mr. Beard, Simon Loncke, Mario Vegas and Anwar likes Mike en Sabbe. Tickets zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van +13 Beveren, in café Cirque en café St. Georges en kosten vijf euro in voorverkoop. De dag zelf betaal je zes euro aan de deur. Jeugdbewegingen kunnen mailen naar sabbe.niels.1996@hotmail.com.

Met de variërende prijslijst heb je ook ieder uur een bepaalde drank aan voordeeltarief: pils 1,5 euro (21-22 uur), Rodenbach 1,5 euro (22-23 uur), Bellini 3 euro (23-00 uur), Rougekes 2,5 euro (00-01 uur), Troela 3 euro (01-02 uur), Duvel 2,5 euro (02-03 uur), pils 5+1 (03-04 uur) en tot slot water 1,5 euro (04-05 uur).

heel feestweekend

Zoals eerder vermeld wil +13 Beveren van zijn festival een compleet feestweekend maken. Het verandert de naam naar BVB-festival – “Beutervliegboenkinge was soms moeilijk te onthouden” – en vindt plaats van 20 tot en met 22 september. “Om ten volle te genieten van al het werk die we in de opbouw steken, hebben we beslist om er een heel weekend van te maken”, legt Jan Degryse uit. “Of het opnieuw op dezelfde locatie als vorig jaar zal plaatsvinden, weten we nog niet, maar het is de bedoeling om met onze driedaagse een groter doelpubliek te bereiken. Op vrijdagavond pakken we uit met lokale (rock)bands, op zaterdagavond is er net als vorig jaar ons dance- en housefestival en op zondag willen we een heuse familiedag in elkaar steken met onder meer een sneukelroute en animatie op het terrein. We hopen eind september alvast heel wat mensen uit Beveren en omstreken te mogen verwelkomen”, besluit Jan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier