Eva Vandenbroucke uit Oostrozebeke geeft les aan Zambiaanse kleuters

08/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 18:32

De Oostrozebeekse Eva Vandenbroucke (21) uit de Blijhofstraat is terug van een leerrijke stage in het Afrikaanse Zambia. Als laatstejaarsstudent aan Howest Brugge kreeg ze de kans voor een overzeese stage. Eva koos voor Zambia. Het werd een onvergetelijke ervaring. "Ik hoop dat onze kennis en knowhow inzake kleuteronderwijs kan bijdragen tot een efficiënter kleuteronderwijs in dit Afrikaanse land", aldus een nog even enthousiaste kleuterjuf.

Wanneer Eva even terugblikt op haar Afrikaanse stage, neemt ze meteen de woorden fantastisch, ervaring en verrijking in de mond. "Ik heb intussen heel veel weten te relativeren", zegt ze. "Wij zouden al eens klagen over overvolle kleuterklassen, maar daar is het nog andere koek. Klassen van 35 zijn gewoon en bovendien krijgen nog niet alle kinderen de kans om dagelijks naar school te gaan. Het gaat er vaak heel primitief aan toe zonder bijvoorbeeld elektriciteit of stromend, laat staan drinkbaar, water."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!