Ervaren vissers leren kinderen de kneepjes van het vak in Ieper

23/07/18 om 16:23 - Bijgewerkt om 16:22

Voor het tweede jaar op rij werd een jeugdhengelinitiatie georganiseerd. De hengelinitiatie kende opnieuw een groot succes. Binnen het uur was het maximaal aantal inschrijvingen bereikt.

Ervaren vissers leren kinderen de kneepjes van het vak in Ieper

Dit jaar stonden Valentijn Despeghel van Curieus Ieper en Kristof Verlinde opnieuw in voor de jeugdhengelinitiatie voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Met 20 jongeren die zich inschreven was de hengelinitiatie op het voormalig kanaal Ieper-Komen aan de kruising van de Dikkebusseweg en de Hommelhofstraat volzet. Per twee jongeren was er een ervaren visser voorzien. Vissersclubs De Lustige Lijnvissers en Feederteam Wedstrijdvisser verleenden hun medewerking. De initiatie liep in samenwerking met Sportvisserij Vlaanderen. Naast de initiatie kregen de deelnemers een hengel die ze mochten houden en een emmer met visvoer zodat ze meteen aan de slag konden. Door het grote succes wordt de hengelinitiatie voor jongeren ook volgend jaar herhaald.

(Foto EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!