Emma en Thibault uit Roeselare en Staden spelen mee in nieuwe Ketnet Musical

Emma en Thibault met hun cast-kaart. Dit neem je hen niet meer af. (Foto Joke Couvreur) © (Foto Joke Couvreur)
Peter Soete

Na Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en Team U.P. presenteren Ketnet en Studio 100 met TROEP! een gloednieuwe editie van de Ketnet Musical. Bij de 24 uitverkoren jonge dansers en acteurs ook twee jongeren uit onze regio: Emma Raveschot uit Roeselare en Thibault Gellinck uit Staden. De musical zelf gaat op 9 maart in première maar het belooft vanaf nu al een heel drukke en boeiende periode te worden voor Emma en Thibault.

We treffen Emma en Thibault, beiden 16 jaar, op woensdagnamiddag in Roeselare. Thibault is er net aangekomen met de trein en ontmoet Emma die hem mee neemt naar haar school.

Waar lopen jullie eigenlijk school ?

Thibault: “Ik volg de afdeling Sociaal-Technische Wetenschappen in het MMi in Kortemark. Ik zit in het vijfde jaar en ben normaal intern. Maar om dit interview te geven, mocht ik de school verlaten (lacht).”

Emma: “En ik ben leerling van de VMS. Ik zit in het vijfde jaar Moderne Talen-Wiskunde. Mijn pa geeft hier les en ik voel me hier thuis.”

Zijn jullie van jongs af al geïnteresseerd in zingen, dansen en acteren ?

Emma: “Ik dans al van in het derde kleuterklasje. Ik ben gestart bij de dansschool van Linda Danneels en in het vijfde leerjaar heb ik de overstap gemaakt naar Indigo. Tot het vierde middelbaar heb ik bij hen gedanst om daarna naar Schelle bij Antwerpen te verkassen: ik kon beginnen bij de dansstudio van Studio 100. Ik heb er gedanst tot een maand geleden maar nu met de Ketnetmusical valt dit niet meer te combineren.”

Het was anders best een heftige periode?

Emma: “Het was superleuk maar ik moest een goede planning houden. Papa of mama moesten mij twee of drie keer per week naar Antwerpen voeren voor repetities en daar kwamen nog de optredens zoals de kerstshows bij. Ik studeerde en werkte dan altijd voor school in de wagen. Dat was ook nodig en op die manier was de rit geen verloren tijd. En dat lukte best, tenminste als de muziek een beetje stil stond (lacht).”

Was jij als kind ook al bezeten van toneel en dans ?

Thibault: “Eigenlijk wel. Als klein jongetje wilde ik altijd een show opvoeren op familiefeestjes en trad ik op tijdens schoolfeesten. Toneel zat er al heel vroeg in maar zang is pas een beetje later gekomen toen ik in het vijfde of zesde leerjaar zat. Ik heb een jaar dictie gevolgd en zelfs vier jaar dans. Maar dat ben ik gestopt omdat ik de enige jongen van de groep was (lacht).”

“Maar ik zing wel in de schoolband in Kortemark, doe mee in het schooltoneel en heb ook al meegedaan bij toneelvereniging Hoger Op Kortemark.”

Vorig jaar kwam alles in een stroomversnelling terecht ?

Thibault: “Toch op acteergebied. Ik mocht al figurant zijn in De Buurtpolitie en maakte ook deel uit van het BeBo-project. Dat is een cultureel-artistiek samenwerkingsproject tussen jongeren van België en Bolivië. Maar ik ben daarmee gestopt vanwege de Ketnet-musical. Het is niet combineerbaar. Het is de tweede keer dat ik auditie voor de Ketnetmusical doe: de eerste keer was ik er niet bij maar nu dus wel.”

Wat moeten jullie precies doen in deze musical ?

Emma: Iedereen moet zowel zingen, acteren en dansen. We zijn met 24 jongeren die gekozen zijn uit 1.200 kandidaten en daarnaast zijn er ook twee volwassen acteurs.”

Het wordt ongetwijfeld een ontzettend drukke periode tot de musicalpremière op 9 maart ?

Thibault: De eerste maanden vallen best mee. In november zijn er slechts drie repetities en begin december staat er ook iets op het programma. Maar vanaf de kerstvakantie is het alle hens aan dek.”

Emma: De hele kerstvakantie met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar is het repeteren geblazen en daarna repeteren we iedere woensdagnamiddag van twee tot zeven en iedere zaterdag en zondag van tien tot zes uur.”

En dan komt het grote moment: de première op 9 maart !

Thibault: “Dat zal super worden. We treden op in het Plopsatheater in De Panne, het Kursaal in Oostende, het Ethiastheater in Hasselt, het Capitole in Gent en de Stadsschouwburg van Antwerpen.”

Emma: “Normaal doen we twee à drie shows per dag en tot nu zijn er 26 shows geprogrammeerd. Maar dat kunnen er natuurlijk meer zijn.”

Emma en Thibault werden gekozen uit 1.200 kandidaten voor Ketnetmusical

Heel veel tijd voor school zal er niet meer zijn ?

Thibault: “Daar vrees ik een beetje voor. Ik zal alvast heel hard mijn best doen dit trimester dat ik een beetje een buffer kan opbouwen. Want vanaf januari zullen we geen vrije momenten meer hebben.”

Emma: “Het zal een strikte planning vragen maar ik denk niet dat mijn schoolwerk heel veel te lijden zal hebben door de musical. Ik zal alvast ieder vrij ogenblik gebruiken om te werken voor school. In de wagen, tijdens pauzes van de repetities en tussen de optredens door.”

Er wordt wel zeer goed voor jullie gezorgd ?

Emma: “Oh ja, er is een heel goede catering voor ons en tijdens de shows blijven we zelfs overnachten. Zo zijn we altijd op tijd voor de voorstelling en zijn de verantwoordelijken ook zeker dat we op tijd in bed zitten en gezond eten en leven.”

Nu jullie al een klein beetje van het showbizzleven hebben geproefd, is dit nu jullie grote droom ?

Thibault: “Voor mij wel en ik wil absoluut genieten van ieder moment. Ik wil van acteren en zingen echt mijn doel in het leven maken. Karen Damen is mijn grote voorbeeld: zij is ook een dame die vanuit het niets het helemaal heeft gemaakt. Jammer genoeg heb ik haar nog niet persoonlijk ontmoet.”

Emma: ” Ik denk niet dat ik van de showbusiness mijn beroep zal maken. Het zal een hobby blijven maar wel één die ik altijd verschrikkelijk graag zal uitoefenen. Misschien kan ik later nog eens deelnemen aan een buitenlandse danswedstrijd of zelf dansles geven. Maar het is zoals Thibault zegt: nu is het echt genieten van ieder ogenblik van deze ongelooflijke ervaring.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier