Eerste steen gemeenteschool Heestert gegoten, kritische buren ook welkom

Redactie KW

Op maandagnamiddag 3 september werd de eerste steen gegoten voor de nieuwe gemeenteschool van Heestert door Geert Bourgeois.

De nieuwe school komt aan het Pleintje in Heestert waar ook de Chiro en hondenclub Wilskracht hun lokaal hebben. Niet iedereen is ermee opgezet dat de nieuwe school op die plaats komt, terwijl de meeste schoolkinderen uit het ander gedeelte van Heestert komen.

Het waren de kinderen die met een dansje hun dank uitspraken voor de nieuwe school terwijl men wachtte op de komt van de minister-president. Nadien schetste ex-directeur Lieven Desmet de historiek van de gemeentescholen in Heestert die nu nog altijd op twee verschillende locaties gevestigd zijn. Huidige directrice Jozefien Ovaere stelde dat het schoolteam pedagogisch sterk staat en hoopt dat het nieuwe schoolgebouw dit nog verder zal ondersteunen. Zij hoopt bij de start van het volgend schooljaar de intrek te kunnen nemen in de nieuwe gebouwen. Onderwijsschepen Johan Rollez (N-VA) stak de loftrompet voor het goed uitgebouwde onderwijsnet over alle netten heen op de gemeente. Minister Geert Bourgeois loofde eveneens de gemeente voor de zorg voor het onderwijs op hun grondgebied en stelde dat de Vlaamse regering vooral inzet bij het bouwen van nieuwe scholen op het feit dat de nieuwe gebouwen in de toekomst ook moeten kunnen gebruikt worden door de gemeenschap.. Daarna mocht hij de eerste steen gieten voor de speelplaats. Dit was iets speciaal want de steen bevatte enkele handafdrukken van leerlingen van de school.

Buren werden bedankt voor hun geduld en medewerking, maar werden aanvankelijk niet uitgenodigd. Een drietal buren kreeg in extremis toch een uitnodiging, net degenen die eerder al kritische opmerkingen hadden laten horen over de inplanting van de school en de mogelijke hinder die de buurt zal ondervinden. Zij herhaalden op de opening hun eerdere grieven. Niettemin werd de eerste steenlegging besloten met een vriendschappelijke drink en het tekenen van het Gulden Boek, door zowel voor- als tegenstanders.

(RRZ – GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier