Eerste spadesteek voor internaat St.-Idesbald in Roeselare

De eerste spadesteek gebeurde symbolisch in het bijzijn van de jongerenraad. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op de sportterreinen van De Zilten zijn de werken gestart voor de bouw van het nieuwe internaat van Sint-Idesbald. Het is de bedoeling dat het internaat, dat plaats zal bieden aan een 60-tal jongeren, vanaf 1 september 2020 in gebruik kan worden genomen.

“Na jaren van plannen, dromen, sparen, hopen, goede beoordelingen door de zorginspectie, is het dan eindelijk zover”, verwoordt Sigrid Pollentier de mening van het directieteam van Sint-Idesbald. “Een veelgehoorde uitspraak van mensen waar we mee samenwerken, is dat onze verouderde gebouwen niet onze vernieuwende manier van werken weerspiegelen. Deze quote zullen we heel binnenkort naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen.”

“Eén van de nieuwe gebouwen bestaat uit acht studio’s, vier complexen bieden plaats aan 40 jongeren en één pand is een dubbele unit voor tweemaal zes jongeren met ernstige gedrags- en emotionele stoornissen.”

Groene ruimte

Alle gebouwen zijn volgens Sigrid zodanig ontworpen dat die onafhankelijk van elkaar functioneren. “Jongeren en begeleiders hebben een eigen voordeur, een eigen tuin en buitenberging. De plaats waar we de nieuwbouw willen inplanten op de campus is helemaal op het einde van de sportterreinen”, aldus nog Sigrid. “Eén van de grote voordelen is dat het internaat zich verder van de lawaaierige Rijksweg bevindt en daarnaast worden de jongeren niet voortdurend met de aanwezigheid van schoolgebouwen geconfronteerd. Naast de nieuwbouw hebben we nog heel wat groene ruimte over.”

“Zonder onvoorziene omstandigheden duren de werken 650 kalenderdagen. Daarna zullen wij met onze eigen diensten de inrichting afwerken zodat de nieuwbouw op 1 september 2020 officieel in gebruik kan worden genomen”, blikt de directie al vooruit. De eerste spadesteek gebeurde symbolisch in het bijzijn van de jongerenraad. In juni volgt er nog een feestelijk afscheid van het vertrouwde speelterrein.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier