Een slapende Sint deed zijn intrede in Desselgem

26/11/18 om 00:00 - Bijgewerkt op 25/11/18 om 23:58

Naar jaarlijkse gewoonte deed Sinterklaas vandaag zijn intrede in Desselgem. Er was echter één probleem: de goedheilig man sliep en was onmogelijk wakker te krijgen uit zijn Sinterslaap.

Een slapende Sint deed zijn intrede in Desselgem

De Sint werd vanmiddag om 14.00 uur verwelkomd door het 'Over Schimmels en Schouwen'-comité, Chiro Horizon Desselgem, KWB Desselgem en Femma. Onder muzikale begeleiding van Steef Coorevits kwamen de Sint en zijn gevolg aan, al bleek Sinterklaas letterlijk nog in zijn bed te liggen. Volgens zijn pieten was hij deze morgen niet opgestaan om 7 uur 23 minuten en 17 seconden, wat nochtans zijn dagelijkse routine is.

Een slapende Sint deed zijn intrede in Desselgem

© PNW

Tijdens de daarop volgende intredeshow, gepresenteerd door Lennert Coorevits van de Desselgemse muziekgroep Compact Disk Dummies, werd duidelijk dat de goedheilig man leed aan Sinterslaap. Een diepe slaap waaruit de Sint maar moeilijk geraakt en waar hij gelukkig niet zo vaak last van heeft. Met de hulp van 3 slaapdokters, de Dromeo's, en de talrijk aanwezige kinderen kon de Sint bevrijd worden uit zijn Sinterslaap. Alle kinderen konden zich nadien uitleven op de spelnamiddag en kregen als afsluiter een zakje snoep.

(PNW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!