Dries (15) uit Menen slaat babbeltje met Britse astronaut

28/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 27/06/18 om 20:55

Een ruimtemissie uitvoeren aan boord van het internationaal ruimtestation ISS? Het lijkt een onbereikbare jongensdroom, maar voor Dries Verhoeve (15) uit Menen is die droom werkelijkheid geworden. Hij schreef zich in voor de missie Space Lab van Astro Pi, een wedstrijd in samenwerking met het European Space Agency (ESA). Uiteindelijk mocht hij als één van de tien beste kandidaten een skypegesprek voeren met astronaut Tim Peake.

Met een team van Coderdojo-leden schreef Dries zich in voor de Astro Pi-wedstrijd. De opdracht luidde als volgt: bedenk een missie voor de Astro Pi, een kleine computer in het internationaal ruimtestation en schrijf een computerprogramma die het mogelijk maakt om die missie uit te voeren. 430 teams uit gans Europa waagden hun kans, 212 werden geselecteerd waaronder het team van Dries als enig Belgisch team. "Ik kreeg een Astro Pi-kit toegestuurd met allerlei losse onderdelen zoals een minicomputertje, een camera, een display en allerlei sensoren. De computerbehuizing diende ik zelf uit te printen met een 3D-printer, waarna ik alle onderdelen kon asse...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!