Drie West-Vlamingen in finale ‘Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenonderwijs’

Bart Verbeke (tweede van links), Woody Sweetlove (derde van links) en Pavel Komtchenko (vijfde van links) dingen op vrijdag 7 december mee naar de award 'Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenonderwijs. © JR
Redactie KW

CVO De Avondschool in Oostende staat in de startblokken voor de tweede editie van ‘Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenonderwijs’. West-Vlaanderen is sterk vertegenwoordigd met drie finalisten. De andere drie komen uit Lichtaart, Wijgmaal en Edegem.

De eerste editie van de culinaire wedstrijd was een schot in de roos. De eerste plaats ging toen naar Mathias Emmerechts (28) uit Antwerpen. Gaat de award dit jaar naar een West-Vlaming? De kansen zijn 50/50, want de helft van de zes finalisten zijn West-Vlamingen.

Woody Sweetlove (35) uit Oostende, Bart Verbeke (49) uit Oostkamp en Pavel Komtchenko (36) uit Middelkerke mogen op vrijdag 7 december aantreden in de ultieme battle met als eindwinst de award voor ‘Beste kok van Vlaanderen uit het Volwassenonderwijs’. Thema van de wedstrijd dit jaar is ‘Noordzeevis’. Daarbij stuurden de deelnemers schriftelijk een innovatief en creatief recept met Noordzeevis in. De ingezonden recepten werden vervolgens beoordeeld door een leesjury, daaruit werden de zes finalisten gekozen.

Tijdens de finale, op vrijdag 7 december, moeten de finalisten het gekozen gerecht effectief klaarmaken, gevolgd door een opgelegde proef. De gerechten zullen beoordeeld worden door een professionele jury van gevestigde waarden zoals Wout Bru (La Bru’sserie en Songlier des Ardennes), Bartel Dewulf (bekend als jurylid uit Mijn Restaurant en kok bij de Rode Duivels), Filip Claeys (sterrenchef De Jonkman), Kenny Danschotter (chef-kok Weinebrugge Sint-Michiel), Patrick De Gendt (voorzitter van de meesterkoks België) en Eric Miete (Culinair Advisor Coppert Cress).

De battle zal plaatsvinden in de gebouwen van CVO De Avondschool in Oostende. De wedstrijd wordt afgesloten met een galadiner in Kinepolis Oostende.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier