Directeur Katrien Wouters van De Zandloper in het zonnetje gezet

Redactie KW

Het leek erop dat maandag een dag als een ander zou worden voor Katrien Wouters, directeur van gemeentelijke basisschool De Zandloper. Niets was minder waar, want leerlingen en leerkrachten zetten Katrien in de schijnwerpers ter gelegenheid van de Dag van de Directeur.

Toen de speeltijd van start ging en iedereen naar de speelplaats trok, was het er behoorlijk bedrijvig. Iedereen repte zich vlug uit de klas om directeur Katrien in de bloemetjes te zetten. Toen ze uiteindelijk zelf naar buiten kwam, wist ze niet goed wat er gaande was. “Ik had al een vermoeden dat er iets op til was, want deze morgen werd op mijn kantoordeur een met krantenknipsels gemaakt pamflet opgehangen waarin gewag werd gemaakt van De dag van de Directeur, maar dat was pas woensdag. Ik had dus geen flauw vermoeden dat er vandaag iets zou gebeuren”, lacht Katrien.

“Appreciatie”

Het idee kwam van Greet Coulier, die ervoor zorgde dat iedereen, behalve Katrien Wouters, zelf op de hoogte was van het gebeuren. De verrassing moest des te groter zijn omdat het niet de dag zelf Dag van de Directeur was. Bedoeling van Greet was een foto in de krant te krijgen en dat is haar dus gelukt. Zowel de leerlingen als de leerkrachten slaagden erin om de lippen stijf op elkaar te houden zodat het een groot ‘publiek’ geheim bleef in de school.

Op de foto is de directeur Katrien Wouters (vooraan tweede van links) te zien, te midden enkele leerkrachten en de 170 leerlingen van de school. “Het is echt wel een verrassing en ik vind het heel fijn dat dit gebeurt. Het is een vorm van appreciatie van de leerkrachten en de leerlingen en ze weten heel goed dat die appreciatie wederzijds is. Ik zorg ook altijd wel voor een attentie als het de Dag van de Leerkracht is”, aldus Katrien.

Katrien Wouters (41) begon haar loopbaan als kleuteronderwijzeres op 29 november 1999 en werd directeur van de school op 20 augustus 2012, in opvolging van Eddy Viaene. Zij is ook directeur van ‘t Lombartje in Lombardsijde. Katrien is afkomstig van Oudenburg. Zij is getrouwd met Wim Aspeslagh en is mama van Ine en Lotte. Als er nog wat vrije tijd over blijft, houdt ze van tennissen en gaat ze graag op reis. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier