De sMoskes motiveren leerlingen Sint-Pauluscollege Wevelgem om te recycleren

12/02/19 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:59

De sMOSkes is de milieuwerkgroep van het Sint-Pauluscollege. Leerkrachten en leerlingen bedenken samen activiteiten in functie van het milieu. Dit schooljaar is het hoofdthema duurzaam productgebruik.

De sMoskes motiveren leerlingen Sint-Pauluscollege Wevelgem om te recycleren

In totaal mochten 117 leerlingen een herbruikbare drinkfles afhalen, het resultaat van een trimester dopjes, kurken, batterijen en lege balpennen sparen. Op de foto zien we de leerlingen van de eerste graad. © SLW

De leerlingen werden uitgenodigd om zoveel mogelijk plastieken dopjes, kurken, lege batterijen en lege balpennen binnen te brengen. Dat leverde telkens stempels op, in ruil voor een spaarkaart vol stempels kreeg de leerling een herbruikbare Dopper-drinkfles. In totaal dienden 117 leerlingen een geldige spaarkaart in, de flessen werden dinsdag overhandigd ter gelegenheid van de warme truiendag.

"Alle ingezamelde afval hebben we aan instanties gegeven die er dan verder nuttig gebruik van maakten", zegt milieuverantwoordelijke Sissi Callewaert. "Zo werden de lege balpennen ingezameld ten voordele van de bouw van scholen en voor de aankoop van onderwijsmateriaal in Malawi (Afrika). Heel wat leerlingen dienden een volle spaarkaart in, we zijn dan ook zeer tevreden over de inspanningen die door leerlingen en leerkrachten werden geleverd."

(SLW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!