De Ast Poperinge en OLV Ter Duinen Zeebrugge winnaars West-Vlaamse Scholenwedstrijd sanitair en verwarming

Op de foto herkennen we de jury die vanuit hart en ziel de werken inspecteerde en keurde. © TV
Redactie KW

Naar goede gewoonte vond op vrijdagavond, kort voor het afsluiten van de schoolperiode, de prijsuitreiking van de West-Vlaamse Scholenwedstrijd sanitair en verwarming plaats. Acht scholen namen deel aan deze editie.

“Installateurs van deze sector hebben het al jaren moeilijk om bepaalde vacatures in te vullen en we hopen met deze wedstrijd jongeren aan te sporen voor de sector en de mogelijkheden die er zijn in de sector te bekijken”, begint voorzitter Philippe Warlop. Deze unieke scholenwedstrijd werd dan ook de Confederatie Bouw West-Vlaanderen in het leven geroepen om de problematiek hierrond aan te pakken het beroep op een subtiele manier te promoten.

Er waren maar liefst 140 inschrijven dit jaar voor de prijsuitreiking. Dat zijn er 40 meer dan vorig jaar wat een stijgende interesse betekent.
Er waren maar liefst 140 inschrijven dit jaar voor de prijsuitreiking. Dat zijn er 40 meer dan vorig jaar wat een stijgende interesse betekent.© TV

Het aantal deelnemende scholen is jaarlijks wisselend. Dit jaar waren het er 8 maar volgend jaar komt er een oude bekende zich terug vestigen tussen de lijst deelnemers. Elk jaar geldt er voor de studenten en leerkrachten ook een andere opdracht. Dit jaar werd gekozen voor een standaard huishoudelijke binneninstallatie met sanitair warm water en CV-installatie. “De leerlingen mochten hier creatief mee aan de slag gaan en we waren echt verwonderd hoe alles aangepakt werd. De leerlingen hebben zich echt ingezet voor hun doel met een duidelijke visie”, aldus één van de leerkrachten.

“We hebben er als organisatie voor gekozen om niet met winnaars en verliezers te werken. Iedere deelnemer krijgt een giftset van de sponsors en een waardebon. Alleen het bedrag van die waardebon varieert volgens winnende ploeg. Er zijn telkens in het BSO en BUSO een laureaat gekozen die als surplus een ophangbord meekregen naar school om op te hangen”, vertelt voorzitter Philippe Warlop.

Op de foto herkennen we bezieler Rony Van Den Hove en rechterhand Marc Deprez.
Op de foto herkennen we bezieler Rony Van Den Hove en rechterhand Marc Deprez.© TV

Voordat de deelnemende scholen de giftset mochten in ontvangst nemen werd er eerst afscheid genomen van de twee bezielers van de wedstrijd. Rony Van Den Hove en Marc Deprez starten in 2005-2006 de allereerste wedstrijd op en nemen nu afscheid. “We hopen dat deze wedstrijd nog lange tijd verder kan uitbloeien volgens de regels van de kunst en zullen alles vanop een gezonde afstand meevolgen.” Aldus Rony Van Den Hove, bezieler.

Iedereen winnaar

Op de foto herkennen we De Ast Poperinge als laureaat winnaars.
Op de foto herkennen we De Ast Poperinge als laureaat winnaars.© TV

In het BUSO won De Ast Poperinge de prijs van laureaat en mochten ze een waardebon van 450 euro in ontvangst nemen. Haverlo Assebroek en Vibso Waregem ontvingen een waardebon van 350 euro.

Op de foto herkennen OLV Ter Duinen Zeebrugge als laureaat winnaars.
Op de foto herkennen OLV Ter Duinen Zeebrugge als laureaat winnaars.© TV

In het BSO won OLV Ter Duinen Zeebrugge de prijs van laureaat en mochten ze een waardebon van 450 euro in ontvangst nemen. VTI Kortrijk eindigde op de tweede plaats en VTI Ieper, VTI Oostende en VTI Waregem gingen aan de haal met 350 euro. De totale prijzenpot eindigt hiermee op 3050 euro waarmee de scholen nieuwe materialen kunnen aankopen voor hen lessen.

https://www.youtube.com/watch?v=OMpVCTvG1jI

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier