Davidsfonds bekroont Junior Journalisten in Zwevezele

Redactie KW

In de ontmoetingsruimte van de Zwaluw kregen alle deelnemers aan de schrijfwedstrijd een prijs in handen. Ze schreven een verhaal over vriendschap.

In het totaal namen 123 leerlingen van de basisscholen De Regenboog en De Horizon deel aan de schrijfwedstrijd. Het gaat om leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Onder het thema vriendschap mochten ze hun fantasie de vrije loop laten om een meeslepend verhaal te verzinnen.

Boek als geschenk

Een jury beoordeelde de verhalen en verkoos per klas enkele winnaars uit en ook één hoofdwinnaar. Op zaterdag 27 januari kwamen de deelnemers samen. Iedere deelnemer kreeg een boek als geschenk.

Schepen Lieven Huys hield een toespraak en maakte de winnaars bekend: “Wij zien heel wat jonge talenten, jeugdige schrijvers en toekomstige journalisten. Het thema vriendschap is een thema waar de leerlingen dagelijks mee in contact komen. Plezier en verdriet hebben op hun leeftijd alles met vriendschap te maken. Ik ben dan ook voorstander van deze journalistenwedstrijd. Een verzorgde taal en een goed verhaal vormen de basiselementen van ons onderwijs.”

Hoofdwinnares Ashley Bossuyt

De winnaars per klas zijn: Chelsey Bossuyt (De Regenboog klas 6B) met ‘Echte vrienden aanvaarden elkaar zoals ze zijn’, Victor Decuypere (De Horizon klas 6C) met ‘De vriendschapsamulet’, Annabelle Delafonteine (De Horizon klas 6D) met ‘De grotten van de vzw’, Jelle Lammertyn (De Regenboog klas 5A) met ‘Het verdrietig niksje’, Tim De Keyzer (De Regenboog klas 5B) met ‘Help mijn leven staat op het spel’, Robbe Verstraete (De Horizon klas 5C) met ‘Een vriend in de toekomst’.

De algemene winnares is Ashley Bossuyt uit klas 6A van De Regenboog. De titel van haar verhaal is ‘Vriendschap is sterker dan oorlog’. Ashley las fier haar verhaal voor.

(NS/foto’s Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier