Basisschool Gits opnieuw veilig, kinderen kunnen weer naar school

De kinderen werden geëvacueerd naar sporthal Ogierlande. © (gf)
Redactie KW

Door de sneeuwval van woensdagnacht stond het dak van de binnenzaal even bol. De kinderen werden geëvacueerd, ondertussen is het gevaar geweken.

Woensdagnacht is het flink beginnen sneeuwen, dat zorgde voor een dikke laag sneeuw. Door de druk staat het plafond van de binnenzaal van de Gitse basisschool, afdeling Gitsbergstraat, helemaal bol. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie te bekijken.

De kinderen die er les volgen zijn ondertussen al geëvacueerd naar sporthal Ogierlande in het centrum van Gits. Donderdagochtend zullen de lessen gewoon opnieuw in de Gitsbergstraat hervat worden.

De school verspreidde ondertussen al een brief naar de ouders:

“Deze namiddag kwam een technisch ingenieur de situatie van het gebouw in de Gitsbergstraat beoordelen.

Hij heeft vastgesteld dat er geen gevaar is voor de veiligheid van de kinderen en dat iedereen zonder risico het gebouw kan betreden.

Er werd vastgesteld dat het loskomen van het vals plafond te maken heeft met het roesten van de hechtingen (condensatie). Er is geen direct gevaar dat dit helemaal zou loskomen maar uit voorzorg wordt het vals plafond volgende week ontmanteld.

De kinderen worden morgenochtend in de Gitsbergstraat verwacht. Er zal iemand aanwezig zijn aan de sporthal Ogierlande om de kinderen van de ouders die dit bericht niet zouden gezien hebben, op te vangen en te begeleiden naar school.

Deze morgen hebben wij alle procedures gevolgd die binnen onze noodplanning voorzien zijn en hebben wij jullie, vanaf het moment dat we correcte informatie konden geven, geïnformeerd.”

De binnenspeelzaal is de centrale ruimte waar de kleuters onder andere kunnen spelen bij slecht weer. In de afdeling Gitsbergstraat zit het secretariaat, de kleuterafdeling en de eerste drie leerjaren van het lager.

(TD)

Basisschool Gits opnieuw veilig, kinderen kunnen weer naar school

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier