CLW Kortrijk kaapt hoofdprijs Kick op Sport weg

Redactie KW

Voor de derde keer op rij namen leerlingen uit het Centrum Leren en Werken uit Kortrijk deel aan Kick op Sport. En net zoals bij de twee vorige edities wonnen ze de hoofdprijs: een sportdag in de Gavers.

Kick op Sport is een sportevenement in en rond de instellingen van Ruiselede. Elk jaar nemen verschillende scholen deel aan acht activiteiten, waarvan twee educatieve. Als voorbereiding op deze sportieve dag maakten de leerlingen een kunstwerk. Dit wordt dan beoordeeld door de jongeren die in Ruiselede verblijven. De sportdag zelf was een ideale manier om de teamspirit te versterken. Op het programma stonden verschillende activiteiten: een survivalparcours, een vlottentocht, een oefening in communicatie, het infospel de Zande, een springkasteel, Haka, lacrosse en een hoogteparcours van defensie met een deadride.

Om 15.30 volgde de afsluit van de sportdag met de bekendmaking van de winnaar. Voor het derde jaar op rij won de inzending van het CLW Kortrijk. Dit jaar maakten de leerlingen een educatief spel ‘Knikkerbox’: een houten bak waarin een knikker ingegooid wordt. Door de pinnen in de bak rolt de knikker op een willekeurige manier naar beneden en komt dan in een gekleurd vakje terecht. Elk vakje staat voor een bepaald thema waaruit een vraag moet beantwoorden worden. Het doel van het spel is om moeilijke thema’s zoals asiel, gevangenis, verslaving en rookbeleid in de klas bespreekbaar te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier