Chirowietjes Lichtervelde pakt uit met overvol diamanten verjaardagsweekend

De meisjeschiro Chirowietjes Lichtervelde bestaat zestig jaar en dat wordt dit weekend gevierd. Tijdens het verjaardagsweekend is er een fuif, kindernamiddag, Moorddiner en escaperoom voorzien. © Kurt
Redactie KW

Chirowietjes Lichtervelde bestaat 60 jaar. Dat vieren ze met een overvol verjaardagsweekend. Vrijdag 27 april duiken ze er meteen in met een knallende fuif. Op zaterdag 28 april is er een kindernamiddag gevolgd door Moorddiner. Op zondag 29 april pakt de Chiro uit met een escaperoom in café Alcyon aan het station.

Bijna het volledige weekend vindt plaats in de tent op het terrein van de Chirowietjes in de Leysafortstraat 17. De festiviteiten starten op vrijdag met een receptie voor genodigden, gevolgd door een fuif. “We organiseren de fuif op vrijdag omdat dat beter in ons schema past“, zorgt ex-leidster Inès Bullinck voor duiding. “Omdat het Moorddiner lang duurt hebben we dat op zaterdag geplaatst. Zo hebben we in de voormiddag veel tijd om dat voor te bereiden. Want de zaterdag is de drukste dag. En het zullen heel korte nachten zijn.” (lacht)

Kindernamiddag

“De fuif op vrijdag stopt om 3.30 uur omdat de vergunning dan afloopt. Om 4 uur hopen we dat het volk weg is, zodat we aan de opkuis kunnen beginnen en de tent kunnen verluchten voor de kindernamiddag. We willen tijdens die namiddag vooral de gezinnen aanspreken en de mensen van de Chiro. Zij vertrouwen ons al 60 jaar en we willen hen in de bloemetjes zetten. Een kindernamiddag is dan ook een must omdat al onze andere activiteiten voor +12-jarigen zijn. En we wilden de jongsten er zeker ook bij betrekken.” Daarna volgt vanaf 18.30 uur het Moorddiner. “Toen we vorig jaar samen zaten om te brainstormen was iedereen direct akkoord om dit te organiseren. Het leek ons superleuk om zelf te organiseren. We zijn er dan ook meteen ingevlogen.”

Escaperoom

Op zondag tot slot wordt uitgepakt met een eigen escaperoom. “Café Alcyon staat volledig leeg en er zijn een vijftal kamers. Die hebben we vorige zaterdag volledig zelf ingericht. Er is een keuken, woonkamer, kinderkamer, badkamer en een bureau. Het ziet er best wel leuk uit en we zijn er trots op. En terecht omdat we het allemaal zelf hebben gedaan. Chiro nationaal heeft een escaperoom uitgewerkt. Die hebben wij dan grotendeels overgenomen en de inkleding en dergelijke hebben we dan zelf bedacht en geregeld naar onze normen en ons publiek. We zien het weekend alvast helemaal zitten”, besluit Inès.

(BV)

Kaarten voor de fuif ‘Chirobandiet’ op vrijdagavond 27 april zijn verkrijgbaar bij de leiding: je betaalt 4 euro in voorverkoop, 5 euro aan de deur. De kindernamiddag met onder meer kinderdisco vindt op zaterdag 28 april plaats van 14 tot 16.30 uur. Deelnameprijs is twee euro per kind. Inschrijven voor Moorddiner en escaperoom is niet meer mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier