Chiro Oetsjiekoetsjie start werkjaar met nieuwe hoofdleiding

De vernieuwde chiroleiding is klaar om de kinderen te ontvangen op de Chirokermis. (Foto IVD)
Redactie KW

Chiro Oetsjiekoetsjie uit Sint-Eloois-Vijve startte het nieuwe jaar met enkele nieuwe gezichten bij de leiding. Flore Maes en Marcial Van Eeckhout namen de taak als hoofdleiders over van Zora Hermans en Leni Bekaert. Het jaarthema is ‘ça va’ en dat betekent dat de kinderen zich goed moeten voelen.

Zaterdagavond werd als intro op de eerste zondagnamiddagactiviteit nog even terug geblikt op het voorbije Chirojaar. Dat deed men aan de hand van een fotoreportage, onder meer over het fantastische kamp in Houthem dat de leden achter de rug hadden. Die reportage werd bijzonder gesmaakt door de talrijk opgekomen ouders en kinderen. Daarna werd er afscheid genomen van de leden die de leidersploeg verlieten en was het tijd voor de foto van de nieuwe leidingploeg.

“Zora Hermans en ikzelf waren de hoofdleidsters en voor mij was het na vier jaar tijd om de fakkel door te geven. We blijven echter deel uitmaken van de leiding”, vertelt Leni Bekaert. “Onze groep bestaat verder uit Zora Hermans, Noa Haesaert, Koba Hermans, Dagmar Coryn, Thomas Decock, Seppe Favoreel, Lara Bekaert, Tine Seynaeve, Marie Vansteelandt, Stijn Raes, Thomas Vansteenkiste, Flore Maes Manuel Pieters en Marcial Van Eeckhout. We willen er vooral een boeiend en aangenaam Chirojaar van maken. Het thema is ‘ca va’ en betekent dat de kinderen zich vooral goed moeten voelen bij de Chiro, dat ook een plaats is voor iedereen. Wij trokken op kamp met 103 en wij verwachten ook dit jaar een honderdtal leden. Dat is een mooie groep om mee te werken.”

Pret op de kermis

Vorige week moest de kindernamiddag tijdens de kermis afgelast worden door het slechte weer en de Chiroleiding speelde daar voor zijn eerste activiteit op in. “Het thema voor deze eerste chirodag is inderdaad kermis”, vervolgt Leni Bekaert. “Kermis is traditioneel de plaats waar de kinderen zich amuseren en het zal straks niet anders zijn. Wij voorzien suikerspin en verder kunnen ze zich uitleven bij het eendjes vissen, aan het schietkraam en op de draaimolen. Let wel, het zijn niet de klassieke kermisattracties, maar wel attracties op zijn chiro’s. Dit jaar organiseren wij de zondag voor Sinterklaas opnieuw ons klaasontbijt, pakken wij weer uit met onze jaarlijkse fuif en ons feestweekend. Op kamp trekken wij dit keer naar Tessenderlo en daarnaast hebben wij nog wel een en ander in petto.”

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier