Cheques voor minifestivals van Veurnse leerlingenraden in jeugdhuis De Doze

Het jeugdhuis daagde de vier leerlingenraden uit in een 'school battle'. © WVH
Redactie KW

Afgelopen najaar organiseerden de jeugdraad en jeugdhuis ‘De Doze’ van Veurne een ‘school battle’, waarin ze alle leerlingenraden uitdaagden om een fris feestconcept te bedenken in het jeugdhuis. Na een Facebookpoll werden de beloofde cheques uitgereikt, zodat de scholieren hun idee nu effectief kunnen uitwerken

Bij de start van het nieuwe schooljaar kregen alle leerlingenraden van de vier middelbare scholen de uitnodiging in de bus om deel te nemen aan de battle. Het Bisschoppelijk College, Annuntiata-instituut en het VTI bundelden hiervoor hun krachten. De leerlingen van het Atheneum gingen de strijd alleen aan.

“Onze bedoeling was om de jongeren te laten kennismaken met het jeugdhuis en de ondernemingszin bij hen aan te wakkeren”, zegt jeugddienstmedewerker Freek Feys. “Met een startbudget en de nodige tips willen we hen daarbij wat ondersteunen. In een Facebookpoll werd beslist wie de cheque van 1.500 euro krijgt en wie met 1.000 euro aan de slag mag voor de uitwerking van hun event.”

VTI-leerkracht Tony Delvincourt ging de grootste cheque ophalen voor ‘True Colours’, een minifestival met opblaastoestellen, foodtrucks en dj’s. Georges Vermast (18), Zoë Coppens (18) en Dennis Prazak (15) van het Atheneum organiseren het ‘Kick-af Festival’ met foodtrucks, dj-sets en livemuziek van drie finalisten van De Nieuwe Lichting. “Iets organiseren is leuk, maar wel kostelijk en er komt veel bij kijken”, hebben ze geleerd. “Dit is voor ons dus zeker een welgekomen duwtje in de rug!”

(WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier