Brugse leerlingenbegeleiders trekken aan alarmbel na nieuw geval van geweld onder jongeren

23/11/17 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:31

Aan het station van Brugge is dinsdagavond een nieuwe vechtpartij vermeden nadat opvoeders van de omliggende scholen een boodschap op sociale media onderschepten. Aanleiding voor de 'vechtoproep' was een incident aan het station eerder op de dag waarbij jongeren van amper 12 jaar betrokken waren. De leerlingenbegeleiders trekken ondertussen aan de alarmbel. "De Zehbi's waren pas het topje van de ijsberg. Er speelt veel meer in de stationsomgeving", zegt Tim Desendere van het VTI.

Een kleine vechtpartij die grotere gevolgen kon hebben later op de dag. Zo valt het incident aan het Brugse station dinsdagochtend het best te omschrijven. Een groepje jongeren van diverse scholen raakte er even voor 8 uur slaags met elkaar. Gewonden vielen er niet. De leerlingenbegeleiders van de omliggende scholen waren snel op de hoogte van het incident. Enkele ogenblikken later onderschepten ze een verontrustende op sociale media. "Om 17 uur vechten we verder", stond er te lezen. Daarbij riepen de vechtersbazen andere jongeren op om naar de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!