Brugse jeugdbeweging FOS 209 steunt voedselbank

Redactie KW

Afgelopen vrijdag liep het twee weken durende scoutskamp van de Assebroekse jeugdbeweging FOS 209 ‘De Vrijbuiters’ in Stokrooie (Hasselt) ten einde. De pluralistische jeugdvereniging kampeerde er met 220 leden van 5 jaar tot 59 jaar.

Zoals het echte scouts betaamt, deden ze een extra inspanning om ecologisch op kamp te gaan. Plastieken flessen drinkwater en brikken melk werden ingeruild voor glazen flessen, de afwas werd gedaan met Ecover en zelfs om te douchen werd er biologische douchegel gebruikt.

Door het warme weer werd er veel gedronken, maar ook veel minder gegeten dan andere jaren. De inspanningen van de jeugdvereniging om ecologisch op kamp te gaan zouden teniet gedaan worden mocht alle voedseloverschot op het einde van het kamp in de vuilnisbak verdwijnen. Om het verlies zo beperkt mogelijk te houden, zochten ze contact met de lokale voedselbank. Er werd afgesproken om op de laatste dag van het kamp alle overschotten naar de voedselbank in Kinrooi te brengen. Er werden onder meer 60 kg aardappelen, 10 kg charcuterie en 50 kiwi’s geschonken.

“In Sint-Truiden alleen al zijn er 1500 gezinnen die beroep moeten doen op de Voedselbank. We beseffen dat dit een druppel op de hete plaat is. Net daarom hopen we dat er veel jeugdverenigingen die de komende weken op kamp gaan ons voorbeeld volgen. Zo kunnen we in dit warme weer een warm verschil maken.”, besluiten kampkoks Kevin Timmermans en Robin Vandekeere.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier