Brugse basisschool De Boomhut lanceert digitaal aanmeldplatform

"Het kamperen had hier meer weg van glamping", zegt directeur Karel Delheye. © WK
Redactie KW

Maart is traditioneel de aanmeldingsmaand voor basisscholen. De kampeertaferelen die daar traditioneel bij horen, zijn in Freinetschool De Boomhut verleden tijd: als eerste Brugse basisschool kiezen ze daar voor het digitaal aanmelden.

Zoals in zovele basisscholen, overstijgt in Freinetschool De Boomhut in Sint-Andries de vraag het aanbod. De voorbije twee schooljaren leidde dat, in de dagen voorafgaand aan de aanmeldingsperiode, telkens tot kampeertaferelen voor de schoolpoort. Er waren zelfs ouders die met de mobilhome voor de deur geparkeerd stonden.

Glamping

“Sommige ouders vonden dat eigenlijk best leuk”, zegt directeur Karel Delheye. “Maar bij ons werden ze dan ook wel echt goed onthaald. Het kamperen had hier meer weg van glamping.” De ‘kamperende’ ouders kregen er onderdak aangeboden, er was televisie en internet… En ze konden zelfs aanschuiven voor een bord spaghetti. ‘Camping De Boomhut’ is nu verleden tijd want de school kiest vanaf dit jaar voor een digitaal aanmeldingssysteem.

“Vorig jaar waren de eerste twaalf ouders dan wel zeker van hun plaats, voor de dertiende en de veertiende was het balen. Zo’n digitaal aanmeldingssysteem is dan toch eerlijker en democratischer“, meent Delheye. Via www.deboomhut-freinetschool.be kunnen ouders zich vanaf 1 maart digitaal aanmelden. “Of je dat nu doet op 1 maart of pas op de 29ste, maakt geen enkel verschil: met het nieuwe systeem maakt iedereen evenveel kans. Op 29 maart sluiten we af en worden de plaatsen verloot”, klinkt het.

Onbekend is onbemind

In De Boomhut zijn er tien klasjes. “En die zitten allemaal vol. Het ‘onbekend is onbemind’-principe gaat voor de methodescholen niet langer op, bovendien wordt het ervaringsgerichte onderwijs dat wij al sinds jaar en dag aanbieden, nu ook meer en meer de norm in Vlaanderen”, aldus nog directeur Karel Delheye.

Vanaf morgen, dinsdag 12 februari, kan je op de website al het inschrijvingsformulier bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier