Broederschool in Roeselare verdwijnt tóch niet

In juni 2017 leidde het nieuws over de mogelijke sluiting van de Broederschool nog tot flink wat protest. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Goed nieuws voor de Roeselaarse onderwijswereld: de Broederschool blijft als volwaardige school overeind in het nieuwe onderwijsplan van de scholengroep Sint-Michiel. In juni 2017 leek het er nog op dat de school zou verdwijnen.

Het hervormingsplan voor de tien scholen van Sint-Michiel in Roeselare deed eind vorig schooljaar flink wat stof opwaaien. Vooral het feit dat de Broederschool zou verdwijnen, zette veel kwaad bloed. Het nieuws leidde tot een pak protesten en zelfs een optocht door het stadscentrum. Uiteindelijk besliste de scholengroep Sint-Michiel om de plannen te herbekijken en dat leidt tot goed nieuws voor de Broederschool.

Broederschool in Roeselare verdwijnt tóch niet
© GF

“We zijn in de wolken”, juicht directeur Vincent Claerhoudt. “Nu de infoavonden voor de deur staan, moesten we weten waar we aan toe zijn. We hebben van Sint-Michiel de garantie gekregen dat de Broederschool als zesjarige entiteit overeind blijft. Welke richtingen er straks bij ons gevolgd kunnen worden, moet binnenkort duidelijk worden.”

“De komende maanden staan nog een pak gesprekken en overlegmomenten gepland, maar het beste nieuws kregen we nu al. Dit is een enorme opluchting voor ons ongeveer zeventigkoppige personeelsbestand, de 461 leerlingen en de vele sympathisanten van de school.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier