Bouw nieuwe Gemeenteschool Staden voorzien voor 2018

Er daagde heel wat volk op voor het infomoment rond het lager onderwijs in Staden. (Foto JCR) © Joke Couvreur
Redactie KW

Het gemeentebestuur en de gemeenteschool van Staden organiseerden een infoavond rond de uitbreiding van het gemeentelijk lager onderwijs.

De gemeenteraad besliste enkele weken geleden om vanaf het volgend schooljaar ook het eerste, tweede en derde leerjaar aan te bieden in de Gemeenteschool in de deelgemeente Staden. Door een akkoord uit 1999 tussen het vrij onderwijs en het gemeentelijk onderwijs bood het vrije net immers de eerste drie leerjaren aan, terwijl de Gemeenteschool het vierde, vijfde en zesde leerjaar voor zijn rekening nam. De vrije basisschool kondigde ondertussen ook al dat er volgend jaar met een vierde leerjaar gestart wordt.

Volgens schepen van onderwijs Marc Bogaert (N-VA) zijn twee scholen die volledig lager onderwijs aanbieden door de positieve demografische evolutie in Staden zeker leefbaar. School en gemeente gaven tijdens een infoavond aan geïnteresseerde ouders uitleg over de stand van zaken en de uitwerking van het aanbod. De infoavond kon alvast op een ruime publieke belangstelling rekenen. De ouders bleken nog tal van vragen te hebben.

Die werden door onderwijsschepen Marc Bogaert (N-VA), burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) en schooldirectrice Katelijn Callewaert in de mate van het mogelijke beantwoord. Burgemeester Francesco Vanderjeugd wist ook nog te vertellen dat de bouw van de nieuwe Gemeenteschool op de stationssite voor 2018 of 2019 gepland staat.

(BCH)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier